fbpx

Maga az írás annyira nem szórakoztat, inkább az élmény számít, amit egy-egy fejezet végén érzek. Megint sikerült valami „nagyot” alkotni.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Aki olvasta, azt mondja róla, hogy gördülékeny, tele váratlan fordulatokkal és szenzációs jelenetekkel. Hogy igaz-e? Azt csak az olvasók tudhatják.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Nagyjából tíz éve kezdtem írni. A kiváltó oka egy film volt, aminek a vége nagyon logikátlanra sikerült. Először csak gondolkodtam, hogyan lehetett volna jobban befejezni. A történet végül teljesen átalakult és az egyik regényem lett belőle. Maga az írás annyira nem szórakoztat, inkább az élmény számít, amit egy-egy fejezet végén érzek. Megint sikerült valami „nagyot” alkotni.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Az első felét átaludnám, a második felében talán rajzolnék valamit, esetleg folytatnám a könyvet.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A Nerefid sorozat második része következik, amelyben további bonyodalmak lépnek fel, de azért haladunk a végkifejlet felé is. A történet váza megvan, már csak élettel kellene megtölteni. Nálam az alkotásnak nincs különleges folyamata, egyszerűen nekiállok, és írok vagy rajzolok. A fejezeteket időnként újra olvasom, javítom, esetleg átírom.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kedvenc regényeim:

Clive Barker – Korbács

Dan Brown – Angyalok és démonok

George R. R. Martin – Trónok harca

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Nerefid: A vezér és a pusztító, amellyel „fellépek” a könyvfesztiválon. Majdnem tíz évig készült, úgyhogy igazán nem kapkodtam el. Viszont, sok volt a szünet egy-egy rész között. A lustaságot nehéz leküzdeni… Talán a hosszú idő az oka, hogy ezt a történetet érzem a hozzám legközelebb állónak.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Mizantróp, pszichopata, skizofrén, csak a baj van vele… ezeket már mind mondták rólam, de azt hiszem, csak vicceltek. Valójában a világ legátlagosabb embere vagyok, aki civilként közalkalmazottként tevékenykedik.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

A festmény és szobor legyen szép, látszódjon rajta, hogy sokat dolgoztak vele. A könyv akkor jó, ha nem lehet letenni. A céltalan művészkedést nem szeretem.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem, nem, soha. Csak a könyveket lehet megvenni, a képek nem igazi műalkotások, inkább másolatok.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!