fbpx

Már gyermekkoromban is írtam, de ezeket nem tartottam fontosnak megtartani. Viszont 10 évvel ezelőtt egy tragikus esemény késztetett írásra.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Kényes témákkal is foglalkozom.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Már gyermekkoromban is írtam, de ezeket nem tartottam fontosnak megtartani. Viszont 10 évvel ezelőtt egy tragikus esemény késztetett írásra. Azért, hogy feldolgozhassam, ami velem történt. Az írás könnyített a lelkemen és szinte felszabadított.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Zenét hallgatnék, írnék verset, prózát, énekelnék és verset tanulnék.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Apukám kamrájában pakolás közben visszaemlékezem pár érdekes és szép történésre. Általában délután kezdek írni és kora estig. Hol kisebb, hol nagyobb megszakításokkal. Van olyan is, hogy késő este kezdek írni és van, hogy hajnalig is írok. Persze itt is vannak megszakítások, többször visszaolvasom, amit addig leírtam. Van, mikor nem sokat javítok, van, hogy részeket teljesen átformálom. A verseknél inkább csak szórendi cseréim vannak. Ez változó.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

G.Hajnóczy Rózsa : Bengáli tűz

André Salmon : Modigliáni szenvedélyes élete

Judith Gould : Bűnök

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Az “Este a sétányon” című írásom áll hozzám legközelebb. Ez az írásom 2015-ben vagy 2016-ban született. Két idős emberről szól. A szüleim is már nagyon idősek voltak akkor. Ehhez kapcsolható, hogy a szívemhez nőtt. Van benne egy szomorú rész, ami akaratlanul is bizonyos mozzanatában hasonlít ahhoz, ahogy apukám elment, két évvel ezelőtt.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Sokan elmondhatják, hogy nehéz életük volt, rengeteget veszítettek az életben, én szintén elmondhatom. Többször kellett felállnom. Sokan néznek rám rossz szemmel, mert egy sokak által nem kedvelt filmekben 2012-óta rendszeresen visszatérő szereplő vagyok. Sokan viszont épp a karakterem miatt szeretnek nagyon. Amúgy egy életigenlő vidám embernek tartom magam. Sok hibával. Nem tudom levetkőzni a kishitűségem. Pedig több helyről is kaptam dicsérő bíztatást.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Kössön le és ne érezzem, hogy ezt már többször mások is megírták alig változtatva rajta. Ne fusson sok szálon, hogy egyszerű emberek is értsék. Verseknél pedig legyen értelme, valami ritmusa. Tudom most divat a “szabad vers”, de ami annyira szabad, hogy sem ritmus, sem valami lüktetés nincs benne és még obszcén vagy durva kifejezések is vannak benne, az nekem nem jön be. Még az is jobb, ha egyszerű és népies, vagy gyerekes.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Kiállításom nem volt, de volt dedikálási lehetőségem a XVI. Győri Könyvszalon “Győri szerzők” standján.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!