fbpx

A legjobban azt élvezem az írásban, hogy világokat találhatok ki, ahol az események az én elképzelésem szerint alakulnak.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Szeretek egy logika mentén haladni, miközben a karaktereimet érzelmekkel töltöm meg, így egy fontos esemény, történés sokszor oldalakon keresztül is elhúzódik. Az olvasó így mélyen betekintést nyer az adott karakter lelkivilágába, gondolataiba. Sok humorral próbálom általában könnyíteni ezeket a helyzeteket.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Még középiskola első évében kezdtem el írni saját magam és a baráti köröm szórakoztatására. Nagyon szeretek mesélni szóban is, személyesen. Így amikor nem hallhatták a hangom, akkor azokat a kis történeket, vicces párbeszédeket leírtam nekik egy füzetbe és ők körbe adták. A legjobban azt élvezem az írásban, hogy világokat találhatok ki, ahol az események az én elképzelésem szerint alakulnak.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Elutaznék New Yorkba, vagy egy fehér homokos tengerpartra. Bár, épp mire odaérnék, lassan a 24 óra is letelne, de akkor is legalább elmondhatnám, hogy elindultam.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg két hosszabb, romantikus regény vázlata van a fejemben, illetve a gépemen. Az egyik egy fiatal diáklány, Manna és a gimnázium igazgatójának kapcsolatáról szól. Ez egy elég humoros, heves érzelmekkel teli regény lesz, mert amíg az egyik minden áron maradna, addig a másik próbálja őt az iskolai falain kívül tudni. A másik, A fekete vár című romantikus történelmi regényem folytatása, amit már elég sok olvasóm vár. Skóciában játszódik a 16-17. században, és egy házaspár eléggé viharos szerelmi történetét mutatja be.

Szeretek hosszú vázlatokat írni magamnak, és azok alapján felépíteni a történeteim.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

  • Alice Clayton – Faldöngető
  • Johanna Lindsey – Szeress örökké
  • Jennifer Crusie – Fogadj rám

Magyarok közül Tanila Jensen és Melinda Bald könyvei, írói stílusa áll hozzám a legközelebb.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A fekete vár

A kifejezésektől, megjegyzésektől elkezdve, egészen a váratlan fordulatokig, hosszú érzelmi csatározásokig, minden én vagyok. Két főszereplő harcol egymással, Evian és Devon. Amíg Evian az érzelmeire, a szívére hallgat, néha naiv, talpig becsületes ember, addig Devon megtervezi a lépéseit (ő az ország haderejének élén áll, így van már tapasztalata a hódításban), így sokszor olyan a párbeszédeiket olvasni, mintha épp az ész és a szív csapna össze egymással és próbálnák meggyőzni a másikat. Devon egy tűzvész során még gyerekként elveszítette a szüleit, egész életében meg kellett küzdenie a céljaiért, egyedül önmagára számíthatott. A spanyol háborúból visszatérve aztán azzal szembesül, hogy a kiszemeltjét már valaki másnak ígérték oda és ekkor találkozik a tűzről pattant, szórakoztató teremtéssel, Eviannel. Megkívánja a lányt, de rá kell jönnie, hogy Eviant nem is olyan könnyű meggyőzni, mint bármelyik másik udvarhölgyet. Heves szócsaták és sok kelbimbó jellemzi ezt a könyvet.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

A való életben is olyan vagyok, mint az írói stílusom. Nagyon érzelmes, nagyon logikus és én is épp úgy szeretek rajongani valamiért, mint bárki más!

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Legyen egységes, pl. egy könyv esetében a borító pont azt fejezze ki látványban, mint amit a történet is nyújtani fog. Szükség van szerintem a titokzatosságra, amikor nem azonnal adunk át mindent, csak lassan vezetjük be a világba az „új látogatót” és a kezét fogva végigvezetjük a történeten. Szerintem valahol érződik az egy jó műalkotás esetében, hogy mennyi érzelmet tett bele az alkotója és mennyire szerette formázni, elkészíteni.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A Book Dreams Kiadó oldalán, valamint más internetes oldalakon (Libri, Álomgyár, Book24, Rocky .. ) vásárolható a legújabb regényem, a Lázadás 2.0, valamint e-book formájában A fekete vár is elérhető, a nyomtatott verziója tőlem is megrendelhető.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!