fbpx

Sokan vagyunk írók, akik az életből merítenek ihletet. Én is közéjük tartozom.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Sokan vagyunk írók, akik az életből merítenek ihletet. Én is közéjük tartozom. Eddig öt könyvem jelent meg. Egy két részes sorozat, és egy trilógia. Mindnek a kiindulását, az ihletét, az életem egy szeletkéjéből merítettem.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Tizenkét éves koromban a barátnőmmel kitaláltuk, hogy magunk szórakoztatására írunk a baráti körünkről és magunkról egy történetet. Én is megírtam az enyémet, ő is az övét. Én viszont nem akartam leállni. Rájöttem, hogy élvezem az írást. Több kisebb terjedelmű sztorit írtam, de többnyire csak magamnak és a fiókomnak. A gimiben részt vettem egy regényíró pályázaton melyen egy Agatha Christine könyvet nyertem. Az írói pályára Egri Zsanna írónő vett rá, akit a Világ Bétái csoportban ismertem meg. Zsanna elolvasta az első komolyabban vett irományomat, a Szív-hangokat, ő ajánlotta a Publio Kiadót, ahol 2015-ben meg is jelent első könyvként.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Uh… Hát nem is tudom. Vásárolgatnék.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg nem készül következő regény. Inkább bemutatnám az eddig megjelent könyveimet:
Eddig öt könyvem jelent meg. Mind az öt könyv egy bizonyos ponton összekapcsolódik. De a két részes Szív-hangokat és a Valter&Vivien trilógiát külön is olvashatjuk. Azonban ugyanabban a világban játszódnak.
A Szív-hangok sorozat romantikus, kicsit vattacukros, ám mégis kegyetlen és kíméletlen, mint olykor a valóélet. Ha szereted a tragikus szerelmi történeteket (Csillagainkban a hiba, Mielőtt megismertelek), akkor a Szív-hangok két részes kötetét sem érdemes kihagyni.
Valter&Vivien trilógiáját már nem nevezném vattacukros love sztorinak. Sokkal inkább a való élet zordabb oldalát mutatja be. Adott egy tizenöt éves lány, aki beleszeret a szomszéd fiúba, akinek a múltjában sötét folt van. Az olvasó szembesül az előítéletekkel, amiket a környezet egyre jobban belénk sulykol. Ráadásul mindezt egy tizenéves, szerelmes leány szemén át ismerhetjük meg, aki a lázadó korszakát éli, de mégis erősen befolyásolható. A történet bemutatja a tinédzserkor tévhiteit, az önfejűséget, a felelőtlenséget, illetve ezek következményeit. A szerelmi részek erotikával fűszerezettek, ezért bár a tiniknek is izgalmas olvasmány lenne, de inkább 18 éven felülieknek ajánlott.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kedvenc regényem: Danielle Steel: Tükörkép
Vers: Hát úgy kimondottan nincsen kedvenc.
Festmény: Gusztav Klim: A csók

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A Valter&Vivien trilógia. Mindegyik részt másért és másért szeretem, de ha már választanom kellene akkor az első kötet. Hogy miért? Mert szeretem a kibontakozó szerelmekről szóló történeteket. Plusz az első kötetben nagyon sok olyan rész olvasható, melyet az életemből merítettem.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Egyszerű hétköznapi ember vagyok, aki imádja a lecsót, a kutyákat, de rettenetesen fél a zümmögő fullánkos rovaroktól. Szeretek olvasni, táncolni, és írni.
Valódi nevem Orbánné H. Viktória Budapesten élek a férjemmel, és első babánkat várjuk éppen.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Mindenképpen legyen egyedi egy alkotás. Ne épüljön sablonra, mert azok mind unalmasak. Nekem legalábbis.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem kiállításnak hívnám, inkább könyvbemutatónak. Igen volt.
A munkáim, azaz a regényeim kiadóváltás miatt sajnos jelenleg nehezen beszerezhetőek.
A Szív-hangok első része már csak idén októberig lesz elérhető a Publioboox oldalán.
Jelenleg Valter&Vivien trilógiájának harmadik kötete, azaz a záró kötete van forgalomban, a NewLine kiadó webshopjában. Ám dolgozom az ügyön és jövő tavaszra (2021 tavasza) kaphatóvá válik a trilógia első két része is, mind e-könyv illetve nyomtatott könyv formájában.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!