fbpx

Szerintem a festészet, maga a csoda! Egy üres vászonra addig pakolod a színeket, formákat, fényeket, ányakat, míg meglátod benne mindazt, amit alkotni szerettél volna.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Festményeim általában romantikus stílusúak… Úgy érzem ezzel a stílussal tudok legtöbb érzelmet kifejezni, ezáltal válnak egyedivé a képeim. 

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

A festészetet 6-7 éve kezdtem. Mindig is bennem volt a gondolat, az érzés, hogy szeretném kipróbálni, mit tudnék magamból kihozni. A kezdeti időszak csak próbálgatás volt, ismerkedés az anyagokkal, eszközökkel… Az utóbbi 2 évben érzem azt, hogy megtaláltam az irányt, amit követni szeretnék. Hogy mit szeretek benne? Szerintem a festészet, maga a csoda! Egy üres vászonra addig pakolod a színeket, formákat, fényeket, ányakat, míg meglátod benne mindazt, amit alkotni szerettél volna. 

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Elvonulnék valami gyönyörű alpesi helyre, tiszta levegő, apró faház, nyugalom, csodás táj…Rengeteg szépség, rengeteg téma mindent megfestenék…

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Általában egyszerre 4-5 képet is festek, így folyamatosan tudok dolgozni. Jelenleg 2 hölgyet festek estélyi ruhában, 2 tájképet és egy mini csendéletet. Csak a portrékat szoktam előrajzolni, a többit csak ecsettel felvázolom. Első lépésként vékony rétegben a színeket teszem a helyükre, aztán 2 nap szárad…Ezután egy kicsit vastagabb réteget viszek fel, minél jobban kialakítva a formákat, színeket. A harmadik réteg, ahol fényeket teszek fel és apró részleteket dolgozom ki. Persze sokszor előfordul, hogy nem elég 3 réteg. 

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Gulyás László: Szenvedély, Kéj, Táncos festményei, Volegov alkotásai, nem tudnék választani… 

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Jelenleg a Sanzon c. képem a nyerő nálam. Vörös ruhában egy csinos hölgyet ábrázol…Tele érzékiséggel, szenvedéllyel…Persze mindenki mást láthat benne, én ezeket látom. 

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Hát ez elég nehéz kérdés, de gondoltam nem kerülhetem el. Általános dolgokat kihagynám, erre én sem nagyon figyelek, ha bemutatkozik valaki. Inkább a személyisége, a lénye, ami érdekel. Nagyon érzékeny lelkű vagyok. Nem szeretem a magamutogatást, nem szeretek középpontban lenni, szerepelni. Sok kiállítást lemondtam emiatt. Rengeteg új dolgot szeretek kipróbálni, főleg azokat, ami igazi kihívást jelent. 

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Lehet, hogy egy festmény a maga nemében nem egy remekmű.. Lehet, hogy technikailag, formailag vannak benne hibák…Mégis a nézőt magával ragadja, érzéseket vált ki belőle…Csak áll a kép előtt és nem tud tovább lépni. Az ilyen alkotás mégis csak remekmű! 

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Volt már néhány kiállításom, néhány felkérés, melyet elfogadtam. Jelenleg nem tudnék kiállításon részt venni, szinte minden festményem gazdára talált. Legtöbbször a Facebook oldalamon látják meg a képeimet, ott veszik fel velem a kapcsolatot. 

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

A Facebook profilomon találhatók a festményeim. Art oldalam is van, Vera Forgóné néven.