fbpx

Mindig is az alkotás töltötte be az életemet különböző formában (rajzolás, varrás, kertészkedés, kerámiázás, festés…), de a lehetőségeim csak ötven éves (húsz éve) koromban tették lehetővé, hogy intenzívebben foglalkozhassak kedvenc időtöltésemmel.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Nem érzem magam különlegesnek. Szeretném, ha az emlékeimet, érzéseimet tükrözné az alkotásom úgy, hogy az mások számára is érthetővé váljon.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Mindig is az alkotás töltötte be az életemet különböző formában (rajzolás, varrás, kertészkedés, kerámiázás, festés…), de a lehetőségeim csak ötven éves (húsz éve) koromban tették lehetővé, hogy intenzívebben foglalkozhassak kedvenc időtöltésemmel. Ha alkotok, önmagamat adom tisztán és őszintén.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Már megtehetem, hogy a napjaimat többnyire én irányítsam. Ha minden rendben van körülöttem, állatok (kutya és cicák) nem éhesek, a kert rendben van (virágok nem szomjaznak),  akkor már állok is a festővászon elé, nyitom ki a festékes tubust, és keresem az ecsetet.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A külső történések, és ennek lenyomata a lelkemben irányít az alkotásban. Most az ősz kezdetén már arra gondolok, hogy most merre rejtőzhet a tavasz. Helyet keresek neki, s ezt le szeretném festeni a most elkezdett képemen.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

A három kedvenc versem:

Tóth Árpád: Esti sugárkoszorú

Juhász Gyula: Anna örök

Kiss-Teleki Rita: Emlék.

Kedvenc kortárs festőművészeim:

Gulyás László

Máté Sándor

A már elhunyt festők között nagyon sok kedvencem van.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Az elsők között festett kedves olajfestményem címe: Az én Berettyóm. A kép számomra egy nagyon szép emlék, az első szerelem helyszínét jelenítem meg.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Szeretném, ha a képeim egyre jobban tükröznék a gondolataimat. Teszek is érte, mert tanulom folyamatosan a korábbi és kortárs festő technikákat, módszereket.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Azokat a műalkotásokat szeretem, amelyeknél már az az első benyomásom, hogy hozzám is szól, értem a mondanivalóját, vagy, hogy jó érzelmeket vált ki belőlem.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A kerámia korszakomban közös kiállításokon vettem részt. A festményeim hat alkalommal szerepeltek kiállításon, ebből kettő alkalommal volt önálló kiállításom. Képeim közül már sokat elajándékoztam, de volt alkalom, hogy el is adtam.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Alkotásaimat  a facebook oldalamon lehet megtekinteni: Izabella Tubáné Bereczki, fényképek, albumok,festményeim 2018-tól.