fbpx

Olyan érzelmeket igyekszem feltárni, amit nehéz kimondani. Írásaim mind elgondolkodtató, aktuális témákat ölelnek fel.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Olyan érzelmeket igyekszem feltárni, amit nehéz kimondani. Írásaim mind elgondolkodtató, aktuális témákat ölelnek fel. Sokszor érzem azt magamon is és más embereken is, hogy azért nem merik kimondani az érzéseiket, mert azok szavakká formálva eltörpülni látszanak. Ezeket az érzéseket próbálom én megfogalmazni, és ezzel együtt biztatni az embereket arra, hogy ne szégyelljék az érzéseiket, fájdalmaikat és örömeiket. Amellett pedig a világ körül zajló jó és rossz eseményeket igyekszem papírra vetni, egy jobb és szebb jövő reménye érdekében. Ha már egy embert megérintenek, elgondoltatnak az írásaim már elégedett vagyok.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Kamasz koromban kezdtem el írni, az akkori túlfűtött érzelmek feldolgozása céljából. Később a helyi újságnak kezdtem el cikkeket írni, mely tevékenység a mai napig folyik. Ezzel párhuzamosan kezdtem bele két regénybe, melyeket be is fejeztem. Az igazi áttörés két évvel ezelőtt a kislányom megszületésével történt. Ott akkor mintha kigyúlt volna egy kis lámpa a fejemben és tudtam nekem ez az utam, amit mindig is kerestem. Nekem ezt kell csinálnom. Erősen introvertált személyiségként nehezemre esik a kommunikáció, de mondanivalóm rengeteg van. Így alakult az, hogy én írok. Szeretem, hogy annyi életet élhetek meg amennyit csak akarok, szeretek a képzeletemmel játszani és szeretem ha az embereknek tetszik amit alkotok. Mindent szeretek az írásban, felszabadít és megnyugtat.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Jelenleg a kislányommal vagyok, itthon ami számomra tökéletes, így ahogy van. Emellett egész nap írnék és olvasnék. Nem vagyok nagyigényű. Szeretek egyedül lenni a gondolataimmal.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg a New Line kiadó gondozásában fog megjelenni egy regényem október végén, mely a Szerethetetlen címet viseli. Sok nehéz témát boncolgatok a regényben, ezek között van a szerelem, a halál, a változás és az állandóság is. Egy hasonló kaliberű mégis más kéziratom várja a formázást mely a Viaszrózsák hajnala címmel tervezem megjelentetni. Jelenleg pedig egy elképzelt jövőbeli világot alkotok a legújabb regényem által, amely talán nem is annyira lehetetlen, mint amennyire annak tűnik. Tervezek egy novellás kötetet is kiadni, ennek fő műve lenne a már többek által olvasott Kék pokol című novellám, mely a mai fiatalokra gyakorolt terhet mutatja be, amit az internet által rájuk nehezedik illetve a Vég napjai című novellám, ami egy poszt apokaliptikus novella az utolsó napokról és az odáig jutásról.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Nincs igazából kedvenc regényem se szerzőm. Elég sok zsánerben olvasok, sokféle alkotásokat. Így nem is tudnék egyet megnevezni. Viszont példaképeim vannak, mint például Szabó Magda, Csukás István, J.K Rowling és Stephen King, akik nem is kizárólag a műveikkel, hanem az életútjukkal és a személyiségükkel fognak meg igazán.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Talán nem meglepő, ha a most megjelenő regényemet a Szerethetetlent mondom. Mindegyik alkotásomat szeretem, de így hogy ez kezd testet ölteni érzem hogy valami elkezdődött, valami felé haladok, és bízom benne hogy jó az út amire ráléptem. Sok olyan momentum van a regényben, amit szerintem érdemes megfogadni, elgondolkodni rajta. Az elmúlást és a pillanatok kihasználását mely szerintem a mai társadalom hatalmas hibája. Hogy nem élnek igazán csak léteznek.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Nem vagyok érdekes ember. A gondolataim érdekesek. 27 éves anyuka vagyok, egy Baranya megyei kis faluból, mely az otthonom és nagyon büszke vagyok rá. Van egy csodálatos kislányom és egy támogató családom. Szerencsés vagyok. Álmodozó személyiség vagyok, két lábbal mindig a föld felett járok. Néha nehéz engem megérteni, de akik igazán szeretnek és én is szeretek azokért a végsőkig megyek. Szeretnék nyomot hagyni a világban, valami olyat alkotni, amire a családom, a szüleim és a kislányom igazán büszke lehet.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Szívből kell alkotni. Ez mindig meglátszik egy művön, hogy az alkotó igazán szereti e amit csinál vagy csak kötelességből teszi. És amellett hogy az embernek tisztában kell lenni a képességeivel, folyamatosan fejlődni kell, tanulni, figyelni szerintem nagyon fontos az alázatosság is. Nem szabad elfelejteni honnan jöttünk, és azt sem merre tartunk.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Közös antológiákban jelentek meg eddig műveim három a Litera túra kiadó gondozásában egy pedig az Irodalmi rádió gondozásában. Jelenlegi regényem megvásárolható lesz a NewLine kiadó webshopjában, illetve az Álomgyár, a Líra és a Book24 oldalon, de a jövőben igyekszem majd terjeszkedni és még többet alkotni.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!