fbpx

Saját magam illusztrálom a mesekönyveimet és az életből, valós történetekből merítek példát, ami igaz a versekre és novellákra is.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Saját magam illusztrálom a mesekönyveimet és az életből, valós történetekből merítek példát, ami igaz a versekre és novellákra is.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyermekkorom óta írok meséket és verseket, novellákat. Azt szeretem benne, hogy kifejezhetem magam egy olyan formában, ami mások számára is értéket képvisel.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Reggel elmennék mozogni, majd készíteném a grafikákat a könyveimbe és cikkeket is szívesen írnék. Délután egy író-olvasó találkozón vennék részt. Este egy kellemes vacsorát fogyasztanék el.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő könyvem a kertről szól, ahol bemutatom a kert életét, a növényeket és a háziállatokat. A főhősünk személyiségfejlődésen megy keresztül. Sokat olvastam és figyeltem a természetet, hogy a mese témája és leírása helytálló lehessen. Várható megjelenés 2020 decemberében, 2021 januárjában.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Regény:

  • Anne Jacobs: A villa
  • Da Chen: Féltestvérek
  • J. K. Rowling: Harry Potter

Vers:

  • Ady Endre: Láttalak…
  • József Attila: Eszmélet
  • József Attila: Óda

Festmény:

  • Claude Monet: Vízililiomok
  • Csontváry Kosztka Tivadar: Magányos cédrus
  • Gustav Klimt: A Csók

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A mostani, előkészületben lévő mesekönyvem, amelynek a témája a kert. Több éve dolgozom, rajta és úgy látom, minél többen kezdenek kertészkedésbe és tartják fontosnak a Föld védelmét. A gyermekeknek lényegesnek tartom tovább adni a régi értékeket. Legyenek céljaik, álmaik, amit merjenek megvalósítani és erről ne feledkezzenek meg felnőttként sem.  A felnőtté válás lehetőséget biztosít az álmaink megvalósítására.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Végzettségemet tekintve andragógus és életviteli-tanácsadó vagyok. Ezért igyekszem arra ösztönözni a gyerekeket és a felnőtt olvasóimat is, hogy fejlesszék magukat, olvassanak, tanuljanak. Hiszen, ha azzal foglalkoznak, ami érdekli őket, akkor az öröm, nem pedig kényszer. Érdekel az asztrológia és a keleti filozófia.  Fontosnak tartom, hogy a hagyományos értékeket a mai kornak megfelelően formáljuk és őrizzük meg. A világ folyamatosan változik és tartanunk kell vele a lépést, de mint egy kisgyereknek, jó, ha “megmutatjuk” azokat a dolgokat, értékeket, amik, beváltak, értékesek. Csak mert valami régi, nem biztos, hogy idejétmúlt, sőt… Igyekszem azt a szemléletet közvetíteni, hogy a gyermek csak mert “kicsi” nem buta, hanem vannak érdekes, újító meglátásai. A bölcsesség régebbről való, mint a logika. Legyen meg a felnőttek részéről is a tisztelet a gyermekek irányába.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egy jó műalkotás ismérve, hogy alaposan átgondolt, rendezett formába szedett, lelkiismeretes munkával készült. A műben rejtve vagy nyíltan fellelhető legyen az alkotó és az ő érzelmei, gondolatai, amik nem manipulatívak csupán iránymutatóak. Érezhesse a közönség, hogy ő is véleményt alkothat az elkészült műről.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A könyvem a www.ovismese.hu oldalon vásárolható meg és a Líra könyvesboltokban.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!