fbpx

Szerintem mindig is alkottam így vagy úgy, ez a természetem, de konkrétan festményekkel foglalkozni nem olyan régóta kezdtem. A húgom hívott el egy közös festős programra, és nagyon megtaláltam az “ÉN IDŐMET”…

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Nincs semmilyen kedvenc stílusom, vagy témám, amit szívesebben festenék. Egyszerűen csak ha eszembe jut valamiről, amit meglátok vagy megérzek, hogy nekem kedves, szeretném megalkotni, kézzel foghatóvá varázsolni. Talán ez az, ami látszik a képeimen. Csupa jó érzés, negatív dolgokkal nem szeretek foglalkozni.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Szerintem mindig is alkottam így vagy úgy, ez a természetem, de konkrétan festményekkel foglalkozni nem olyan régóta kezdtem. A húgom hívott el egy közös festős programra, és nagyon megtaláltam az “ÉN IDŐMET” benne. Nagyon szeretek festeni, olyankor úgy érzem, mintha kiléphetnék a valóságból, és egy álomvilágba kerülök. Nem számítanak a kötelezettségek, nincsenek szabályok, szabványok, idő, korlát. Előttem egy fehér vászon, és azt kezdek vele, amit csak akarok, amikor csak akarom, és ameddig csak akarom. Elég szétszórt ember vagyok, nekem a festés egyenlő a szabadság érzéssel.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Szeretek egyedül lenni. Kötelező feladatok nélkül, beraknék jó zenéket, elkészíteném a kedvenc italaimat, és egész nap csak festenék amíg csak van elég festékem és szabad területem.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Őszintén szólva nem tudom mi a következő. Hirtelen eszembe jut majd valami, és valószínűleg még aznap fordulok is a kellékes felé, hogy minél előbb elkezdhessem amíg még a fejemben van az érzés. Általában úgy kezdem, hogy egy másodperc alatt festeném meg az egészet, egyszerre szeretném kiadni magamból az összes ecsetvonást, aztán amikor jól összecsaptam az alapvonásokat, kezdek lassulni, és finomítani a részleteken. Aztán van, hogy több napig-hétig hozzá sem nyúlok, amíg nem tudom, hogyan lesz végül igazán az enyém a mondandója, majd befejezem a végét. És sokszor az sem kizárt nálam, hogy a legvégén képes vagyok átfesteni az egészet.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Rengeteg van, de sajnos nem tudom kiktől vannak, sosem nézem ki alkotta, egyszerűen csak örülök, ha látok valami szépet. Ez az én munkáimra is igaz. A legtöbbször a saját nevem is lemarad a képeimről, csak ha valaki emlékeztet rá, gyorsan oda firkantom a nevem.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Talán a legkisebb képem, az esti tengerparti festményem. A férjem jut eszembe róla amikor találkoztunk. Annak a festménynek a festésekor jutott eszembe, hogy ha festek, minden gondolatom valósággá válhat, és ez nagyon jó érzéssel töltött el.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Erre a kérdésre nehéz válaszolnom. Kevés önbizalmam van, ezért is szeretek festeni, mert olyankor senkinek nem kell megfelelnem, egyszerűen csak én lehetek, és vagy tetszik másoknak, vagy nem.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Ha pozitív hatással van az emberre. Ha olyan érzésünk van, hogy nem tudjuk levenni róla a szemünket, és érzések, emlékek alakulnak ki bennünk. Ha egyszerűen csak szeretnénk birtokolni azt és ettől elégedettséget éreznénk.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem volt még kiállításom. Ha valakinek tetszik, ahogy én látom a világot, kérésre szívesen vászonra festem saját ötleteit is.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Ha valaki érdeklődik a képeim iránt, szívesen megmutatom őket, megkereshetnek privátban.