fbpx

Fejlődésregényeket, novellákat írok romantikus és történelmi közegben. Szeretem az életszerű, érzelmes, illetve úgynevezett réteges történeteket.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Fejlődésregényeket, novellákat írok romantikus és történelmi közegben. Szeretem az életszerű, érzelmes, illetve úgynevezett réteges történeteket. Legnagyobb öröm számomra, ha az írásaim hatással vannak az olvasóra, érzelmeket, érzéseket váltanak ki belőle, mindamellett elgondolkodtatnak. 

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Általános iskolás koromban kezdődött, eleinte naplót, később rövidebb történeteket, verseket írtam a barátaimnak. Valós formát valójában hét évvel ezelőtt öltött. A nagymamám meghalt, és válaszokat kerestem bizonyos öröklött, családi mintákra, ezért megírtam az első regényemet (Szárhegy öröksége). Az hiszem, hogy az írás ekkor vált számomra egyfajta terápiás eszközzé. Azt szeretem benne, hogy megalkothatok egy teljesen új világot, melyben érdekes, kedves emberek sorsszálait mozgathatom, bárhová elutazhatok velük, bármilyen ruhát adhatok rájuk. A történetek írása közben együtt élek a szereplőimmel, mintha valóban léteznének, és ez csodálatos érzés.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Délelőtt írnék, a nap hátralévő részét pedig a szeretteimmel tölteném. 

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Munka és család mellett írok, így általában a késő esti órákban jut rá időm. Először a témát találom ki, azután következik a kutatómunka. Mielőtt nekikezdek a történetírásnak készítek egy vázlatot, nagyjából lebontva az adott fejezetekre. Az alkotói folyamat során persze simán lehetnek változások, de a fő csapásirány megmarad. Jelenleg ismét egy több szálon futó történeten dolgozom, mely a XX. század elejétől egészen napjainkig tart.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Nem könnyű erre válaszolni, talán ők hárman:

  • Szabó Magda: Für Elise
  • John Steinbeck: Édentől keletre
  • Charlotte Bronte: Jane Eyre

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Két regényem (Szárhegy öröksége, A hajtű) és négy novellám jelent meg, ebből három a TRT antológiáiban. Egyiket sem tudnám kiemelni, hiszen életem különböző szakaszaiban írtam őket, mindegyikben van szép és jó, mindegyik kedves valamiért a szívemnek.     

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Nagy természetjáró vagyok. A természet az a hely, ahol a leginkább fel tudok töltődni, ami egyensúlyba hoz és inspirál. Szeretem a kreativitás bármely formáját, jelenleg az agyagozás művészetével ismerkedem.  

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Szerintem ez teljesen szubjektív, mindenki számára mást jelent a jó könyv vagy festmény. Számomra az a lényeges, hogy valamilyen formában megérintsen, hatással legyen rám. Ha egy könyv elolvasása után is még napokig köröznek a gondolataim, az érzéseim a történet, a szereplők körül vagy fél év múlva leemelem a polcról, hogy újra olvassam, akkor annak oka van. Nyilván az író, a könyv megfogott magának és nem eresztett el. 

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Jelenleg A hajtű regény első kiadása elfogyott, az újranyomás folyamatban van. November végétől újra megvásárolható lesz a nagyobb könyvterjesztőknél. 

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!