fbpx

14 éves korom óta írok. A Star Wars hatására kezdtem el fan fictiont írni, de aztán túlléptem ezen, és ma már a sci-fi, thriller, történelmi kalandregény zsánerben egyaránt alkotok.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Talán az, hogy igyekszem nemzetközi stílusban megírni olyan érdekes és fordulatos történeteket, amiket eddig még nem írt meg senki, illetve átadni a bennem évtizedek alatt felhalmozódott történelmi, társadalomismereti, közgazdaságtani, politológiai tudást.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

14 éves korom óta írok. A Star Wars hatására kezdtem el fan fictiont írni, de aztán túlléptem ezen, és ma már a sci-fi, thriller, történelmi kalandregény zsánerben egyaránt alkotok. Sőt, hamarosan az ismeretterjesztő irodalomban is. Magát a történetmesélést szeretem.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Hál istennek sokszor van ilyen. Olyankor írok, sorozatokat-filmeket nézek, biciklizem, futok, túrázom vagy a lányaimmal vagyok. Mivel szerkesztőként is dolgozom két könyvkiadónak, szerkeszteni is szoktam.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Egy 22 ismert nőről szóló képeskönyvem jelenik meg hamarosan, illetve elkészült egy, az ókori Egyiptomban játszódó csavaros kalandregényem is. Ha jön egy ötlet, levázlatolom, felépítem a szereplőgárdát, anyagot gyűjtök hozzá, majd elkezdem kidolgozni. Általában egy év alatt készülök el egy művel, mert szeretek igényes és kiforrott dolgokat kiadni a kezem alól (igaz ez a szerkesztői munkáimra is).

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kedvenc regények:

  • Alan Dean Foster: A bolygó neve: halál
  • Leslie L. Lawrence: Sindzse szeme
  • Michael Crichton: Őslénypark

Ady Endre összes költeményei és Caspar David Friedrich bármelyik festménye.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Mindig az aktuális munkámat szeretem a legjobban. A Bellum Atlantis sorozatba rengeteg időt-energiát fektettem, és úgy érzem, sikerült egy nagyon eredeti történetet alkotnom, a Fekete Szivárvány sorozatnál pedig nagyon szerethető szereplőket keltettem életre.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Teljesen átlagos figura vagyok, civilben magyar-történelem szakos középiskolai tanár. Nem az életem, a történeteim érdekesek.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Legyen eredetei, tartalmas, szórakoztató és semmiképpen nem egy kaptafára íródott, felszínes. Kicsit borzolja meg a zsáner szabályait (tehát legyen eredeti). Az embernek legyen kedve újra és újra elővenni, olvasni, nézegetni, meghallgatni. és akkor mindig mondjon valami újat.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A könyvesboltokban, internetes webáruházakban elérhetők a munkáim.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

A Történelmiregény-írók Társaságának vagyok tagja, ott üzemeltetünk egy közös weboldalt, illetve van FB oldalam.