fbpx

Amióta megtanultam a betűvetést, írok. Kimondhatatlan örömmel töltött el, hogy lejegyezhettem a kitalált történeteim, bármikor átírhattam és folytathattam őket.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Az erotika, amely a férfi-nő kapcsolat elengedhetetlen része minden korban.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Amióta megtanultam a betűvetést, írok. Kimondhatatlan örömmel töltött el, hogy lejegyezhettem a kitalált történeteim, bármikor átírhattam és folytathattam őket. Az öröm azóta is tart.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Elutaznék egy nagyon távoli tengerpartra, süttetném a hasam a napon, koktéloznék és olvasnék.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő regényem egy erotikus thriller, már több mint húsz embert megöltem, mert női sorozatgyilkosról szól, igazából többről is. Általában először fejben írok, de a regényeimhez, főként egy ilyen szerteágazó krimihez, készítek pár jegyzetet, hogy ne keverjem össze a tényeket. Ráadásul itt tulajdonképpen két regényt írok egyszerre, mert bizonyos fejezetek az egyik sorozatgyilkos bestselleréből származnak.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

  • Tolsztoj: Anna Karenina
  • Kerékgyártó István: Trüffel Milán
  • Margaret Mitchell: Elfújta a szél

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Mindig a legutolsó, most egy novelláskötet, a címe Kulcslyuk, augusztusban jelent meg. Nagyon aktuális témákkal foglalkozik, mint a karantén, és annak hatásai az emberekre, de visszakanyarodom a múltba is. Persze az erotika itt sem hiányozhat. Beszéljen helyettem a fülszöveg: Kukkol. Leskelődik. Kukucskál. Fürkész. Megfigyel. Nevezzük bárhogy, Szőcs Henriette egy kötetnyi novelláján keresztül mutatja meg, hogyan bomlik ki egy elcsípett beszélgetésből, reggeli kávé mellett elolvasott hírből vagy elkapott rádiófoszlányból egy történet. Emberek sorsa, korokon és országokon átívelő életek részletei gondolkoztatják el, ébresztik rá az olvasót kis- és nagyobb életigazságokra. Férfiak és nők, szülők és gyerekek, épülő és széthulló jövő, szeretők és árulók, csalások és csalódások, test és lélek követelőzéseivel szembesülünk a novellákban. Szókimondó és elgondolkodtató, hol megmosolyogtató, hol felkavaró és megindító. Pont, mint az életünk. Lessünk be ezekbe a feszesen megírt, humort és fűszereket egyaránt tartalmazó világokba!

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Eddig 8 könyvem jelent meg: Alteregó (regény 2011.), Gluggy-glugy szörny (mese 2011.), Vizes kaland (mese 2012.), Ősképcsarnok (novellafüzér 2015.), A hűség a kutyáknak való (erotikus blogregény 2016.), A Kizil Elma háremének titka – A török brigadéros I. (történelmi kalandregény 2017.), A brigadéros szeretője – A török brigadéros II. (történelmi kalandregény 2018.), Kulcslyuk (novellák 2020.). Az írás mellett még egy élsportoló fiúgyermeket és egy szállodát menedzselek, és kritikákat, ajánlókat írok mások műveiről.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Szórakoztasson, ennyire egyszerű.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A weboldalamon és a könyvesboltokban.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!