fbpx

Két könyvem több, mint száz éve játszódik, ezekben talán különlegesség, hogy megtudhatjuk, tőlünk oly távol eső korban hogyan éltek az emberek.

1.Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Erre az olvasóim talán jobban tudnák a választ. Nekem persze különleges mindegyik, hiszen én alkottam mindet. Két könyvem több, mint száz éve játszódik, ezekben talán különlegesség, hogy megtudhatjuk, tőlünk oly távol eső korban hogyan éltek az emberek. /Bözsike, a szegedi masamód, A bárókisasszony/


2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Az első könyvem 2004-ben készült. Címe: Bözsike, a szegedi masamód Ebben azt szeretem, hogy a nagymamám/aki felnevelt/ és a családja történetét osztottam meg az olvasókkal, és mindezt Bözsike meséli el.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Többet foglalkoznék a már megjelent könyveimmel, járnék bemutatókra, és azon kívül, amit így is megtehetek, írnék újabb történeteket.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Hamarosan kezemben lesz a legújabb, címe: Kristóf naplója Egy fiatalember életét követem nyomon, aki huszonévesen találkozik élete szerelmével. Egy butaság miatt vége szakad a szerelemnek, amit soha, a házassága alatt sem képes kiheverni.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

A saját kedvenc regényeim, ha hármat ki kellene emelni közülük:

  • Bözsike, a szegedi masamód
  • Zsenialitásból a tébolyba
  • A bárókisasszony

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Talán a Bözsike, a szegedi masamód. Arról a személyről szól, akit a legjobban szerettem, és azt hiszem, ő is engem. Hálás voltam, hogy ő nevelt fel.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Mint az írók zöme, én is elmondhatom, hogy az irodalommal már gyerekként jó barátságot kötöttem, ami ma is tart. Anya vagyok és nagymama. Az írás mellett kedvenc hobbim a családfakutatás. Némelyik könyvemben, a családregényekben a gyermekeim és unokáim is feltűnnek. Ezzel az volt a célom, hogy a majdani leszármazottak is megismerjék a családunk történetét.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Nekem az olyan könyv tetszik, ami első oldaltól az utolsóig leköti az olvasóját. Legyenek benne olyan részek, amiből tanulhat az, aki elolvassa, mert ugye a könyvek nemcsak szórakoztatnak, hanem tanítanak is.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Könyvhéten már részt vettem régebben. Ezen kívül Író-olvasó találkozókon gyakran mutattam be a műveimet. Jelenleg a Kiadómnál és tőlem vásárolhatók a könyveim, személyes találkozással vagy szívesen elküldöm postán, aki ezt kéri.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Fent vagyok a Facebookon, ahol megtalálható Szigethy Éva szerzői oldala. Megtekinthetők a könyveim az Underground Kiadó bolt.hu felületén, és a Google-n, a nevemre kattintva, több helyen láthatók.