fbpx

Születésem óta alkotok. Az írás sok mindenre megtanított. Amikor befejezek egy verset, na, azt nagyon szeretem. Nem azért, mert vége van, hanem azért, mert megtörtént.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Ezt elsősorban nem nekem kell megítélni. Az olvasó visszajelzése nélkül a műveim mit sem érnek. Szerencsére vannak pozitív visszajelzések. Gyermekverseimet ritmikusnak, aranyosnak és könnyen tanulhatónak tartják.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Születésem óta alkotok. Az írás sok mindenre megtanított. Amikor befejezek egy verset, na, azt nagyon szeretem. Nem azért, mert vége van, hanem azért, mert megtörtént.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Biztosan nem írással telne. Hiszen írni sosem akarok. Az írás jön magától. Valószínűleg reggel csobbannék egyet a nyaralóm medencéjében. Ezután a családommal sétálnánk egyet a tengerparton. Egy finom ebéd után pedig vendégül látnám azokat, akik hozzám közel állnak. Este olvasnék egy kicsit és ha ennyi élménytől nem jönne az ihlet, akkor így jártam.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Egy nyusziról szól, aki egy erdőben szaladgál. Most épp elakadtam, mert nem tudom, milyen szó rímel a „zokni” -ra.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kedvenc regényem: Karinthy Frigyes Mennyei riport-ja. Ez tipikusan olyan mű, hogy ha csak egy könyvet szeretnél elolvasni életed során, akkor ez legyen az.

Kedvenc versem: József Attilától az Óda. Messze a XX. század legjobb versének tartom. Egyébként maga a szerző is így vélekedett. Emiatt egyáltalán nem tartom nagyképűnek, mert igaza volt.

Ha festményt kell választanom, jelenleg kislányom festményei tetszenek a leginkább.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Egy könyvem van, így nyilván az. Október 20-án fog megjelenni. Napraforgó lesz a címe. Óvodásoknak és szüleiknek szól. Gyermekverseket tartalmaz. Verseimben fontosnak tartom a letisztultságot és ugyanúgy a szórakoztatást is.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Akkor jó, ha az embereket elsősorban nem az író érdekli, hanem amit ír.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Erre nagyon nehéz válaszolni. Szerintem nincs receptje a jó műalkotásnak. Nyilván fontos, hogy ne legyen benne helyesírási hiba és maga a mű könnyen követhető és olvasmányos legyen. Ha versről van szó, nekem vesszőparipám a rím. Ha az nincs meg, elég nehezen tudom azt versnek nevezni. A jó műalkotás ismérve az olvasói elégedettség. Ha ez megvan, akkor beszélhetünk remekműről.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Kiállításom még nem volt. Napraforgó című könyvem jelenleg tőlem rendelhető meg.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Van saját Facebook oldalam. Aki követi, az tudja, hogy elég gyakran adok hírt magamról. Ez nem azért van, mert feltűnési viszketegségem van. Fontosnak tartom, hogy egy szerző tartsa is a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik érdeklődnek iránta.