fbpx

Kilenc éves koromban készült el a meséskönyvem, de igazán csak 13 évesen jöttem rá, hogy írással szeretnék foglalkozni.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Engem mutatnak meg, mint egyedi lényt, akinek saját ötletei vannak. Szerintem minden író vagy költő egy-egy különleges világ ajtaját nyitja meg előttünk műveivel. Mindenki egyedi és mindenki megérdemli a figyelmet.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Kilenc éves koromban készült el a meséskönyvem, de igazán csak 13 évesen jöttem rá, hogy írással szeretnék foglalkozni. Kilenc évesen még az motivált, hogy megosszam másokkal a történeteim. 13 évesen emellett még megjelent motivációként, hogy ahogy olvastam egy-egy könyvet és belegondoltam, hogy az adott könyv világában, történetében, ha szerepelhetnék mit tennék, hogyan kezelném az adott szituációkat, valamint kikkel barátkoznék a szereplők közül, vagy hogy a való életből melyik karaktert ki alakítaná az ismerőseim közül. A gondolataimat úgy éreztem le kell jegyeznem, mert fontosak és érdemes lenne megosztani másokkal is az egyéni látásmódomat.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Számomra a tökéletes nap, mely során azt tehetem, amit csak szeretnék, magába foglalja a létezés örömét a természet felfedezése során, a tudatot, hogy bárki meríthet ebből és a pillanat varázsát, ahogy egy különleges helyen végignézem a naplementét. Nem is az számít, mit csinálok, hanem hogy örömöm lelem-e a pillanatban.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A leggyakoribb, leggyönyörűbb, legtitokzatosabb és legtökéletesebb témáról, a szerelemről írok. Ahogy az élet és minden egyes lélegzetvétel is erről szól. Az alkotás során legelőször magamba nézek, mindig akad egy feljegyezhető gondolat, ami köré egy történet vázlatot lehet köríteni. A vázlat megírása után következik a címadás, mely igencsak trükkös és nehéz feladat. Egyedi és egyszersmind a tartalomra utaló címet kell kitalálnom. Utána jön a kifejtés, a sok gondolat összerendezése egy történetté. A kezdő mondat, hogy melyik mozzanat legyen a kiindulópont, szintén egy nehezebb pillanat. Ám túljutva ezen a ponton, már gördülékenyen halad a történet. A fontosabb fordulatokat előre megtervezetten időzítem. A vázlat részletességétől függően, hosszabb vagy rövidebb idő alatt befejezem. Átolvasom a kész művet, van hogy nemegyszer, mire eléri végleges formáját.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Szerintem minden műnek megvan a saját különleges üzenete, de most szívesen kitérek a kedvenceimre, amelyek igazán megfogtak.

  • Madách Imre: Az ember tragédiája
  • Shakespeare: Rómeó és Júlia
  • E.T.A. Hoffmann: Az arany virágcserép

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Azt mondanám a meséskönyvem, mert láttam fizikailag is megtestesülni az ötleteimet. Ügyes kezek rajzolták meg az általam elképzelt jeleneteket és nyomtatva is megjelent a könyvem.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Csendes, visszahúzódó ember vagyok, aki többet gondolkodik, mint mond, és többet érez, mint amennyit mutat.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Könyv: Ha dinamikusan halad a cselekmény, elgondolkodtat, részletesen kitér a tájak, a karakterek jellemzésére és hat az érzelmekre.

Vers: Képes hatni az ember érzéseire és eközben elgondolkodtat.

Festmény: Különösen fontosnak tartom, hogy az ecsetvonások gondosak, a kép a lehető legrészletesebb legyen, a színek pedig inkább világosabbak.

Szobor: Az emberábrázolásoknál a kifejező gesztusok, arcok.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem volt kiállításom. Kizárólag tőlem, illetve a kiadómtól (édesanyámtól) lehet megrendelni.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Egyenlőre még a meséskönyvemen kívül más művem nem elérhető a nagyközönség számára, de reményeim szerint ez hamarosan változni fog.