fbpx

Óvodás korom óta végig kísér az alkotás folyamata, rajzok, grafikák, festmények, nyomatok, installációk formájában.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Különböző formák, vonalak, színek, részlet gazdag repetitív elemek kombinációi, őszinte érzelmek, intim, kényes témák feszegetése.  

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?  

Óvodás korom óta végig kísér az alkotás folyamata, rajzok, grafikák, festmények, nyomatok, installációk formájában. Komolyan 2004 óta dolgozom, amikor Monet és társai nagy lökést adtak a Szépművészeti Múzeumban. Alkotás közben flow állapotban dolgozom, egy saját univerzumban, amit úgy alakítok, ahogy csak akarok. Katarzis, érzelem kitörések…fantasztikus érzés.  

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?  

Alkotnék, szeretkeznék  

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

  Olajképeken dolgozom, melyek témái a gyerekeim és válásból adódó nehézségek, főleg azok, amelyek a gyerekeimet érintik és alakítják érzelmeiket, döntéseiket. Sokféleképpen készülhet egy kép, a technikától függően. Pl. az akvarell, tus munkáknál szeretem kihasználni a víz, a festék és a tus terjedő adottságait, hagyva, hogy azok maguk alkossanak és én alkalmazkodom hozzájuk, azaz a kép alkotja meg magát. Nagyon izgalmas! Olajképeknél pedig a tervezés folyamata inspiráló és annak megvalósulásának nehézségei. Monotípiák is a kedvenceim, mert gyors és látványos, szinte azonnal sikerélménye van az embernek, ami úgy hat, mint a dopping. Nagyon jó komolyabb munkák előtt bemelegítésnek.  

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?  

Nagyon nehéz!!! Inkább alkotókat említenék, mert képtelen vagyok egyetlen művet kiválasztani. Írok közül most éppen Salman Rushdie, festők közül Gustav Klimt, és hogy magyar művészeket is említsek Ripl Rónay, a kortársak közül pedig egykori mesterem Szilágyi János.  

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!  

A most készülő “Úttörő” című képem, mert kisfiam makacs és ellentmondást nem tűrő küzdelmét mutatja be, hogy hozzám kerüljön…érdekesség, hogy már velem él, mivel sikerült neki!  

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?  

Az alkotás és valami hihetetlen “felső” gondviselés mindig átsegített a válságos helyzeteken. Nem vagyok vallásos ember, de hitem van. A valahogy mindig lesz és az, aki észreveszi a jeleket és lecsap rá típusú ember vagyok. A legsúlyosabb trauma a válásom volt, ahol mindent elkövettem, hogy a gyerekeimet a legkevesebb sérülés és bántódás érje, mert az sajnos mindig van, ha a szülők veszekednek, és eltérő irányba mennek, de minden élővigyázatom és jóhiszeműségem ellenére nagyon csúnyán zajlott le. Mindig jött a segítség, egy társ, aki a múzsám lett, egy nyeremény, amiből műhely lett és már velem él a kisfiam is augusztus óta. Jövőre a kislányom is jöhet, de legkésőbb 2 év múlva. Ezekből sokat merítek alkotás közben. A lényeg, hogy valahogy megy előre a dolog és pozitív irányban és elmondhatom, hogy szerelmes vagyok 6 éve és úgy isten igazából lángolva és szeretek apa lenni. Amit még szeretnék megemlíteni, hogy barátaimmal rövid filmeket is készítünk, melyek többnyire díjakat nyernek, az eddigi legnagyobb eredményünk, hogy a tavalyi Bujtor István Filmszemlén kísérleti film kategóriában megnyertük a fődíjat a “Lélekszakadva” című filmünkkel.  

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Ha érzem, amit az alkotó érzett, vagy látom, amit az alkotó látott…egy műalkotásnak nem kell feltétlenül szépnek lennie, vagy monumentálisnak, de legyen őszinte, megrendítő vagy akár botrányos, legyek libabőrős, vagy csaljon könnyet a szemembe. Érezzem! Ja és a kompozíció legyen a helyén.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Magyarországon, Budapesten is és vidéken is volt több kiállításom, a legnagyobb Kazincbarcikán volt 2019-ben. Külföldön Belgiumban, Huy városában állítottam ki, de képemmel szerepeltem Horvátországban, Hollandiában, sőt Marokkóban is.   Munkáim megvásárolhatóak a kiállításaimon, vagy a lenti elérhetőségeken.  

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!