fbpx

Regényeimben az orvoslás története, a női sorsok, szerelmek és a történelem kuriózumai kapnak szerepet. Meseszövésem hol gyors, hol ráérős.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Regényeimben az orvoslás története, a női sorsok, szerelmek és a történelem kuriózumai kapnak szerepet. Meseszövésem hol gyors, hol ráérős.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

A regényírásba negyven éves korom után fogtam, de mindig is szerettem írni – gimnazistaként verseket, később ismeretterjesztő műveket, majd meséket, novellákat. Amikor megismerkedtem a magyar- és világirodalom gyöngyszemeivel, egy jó darabig elhallgattam, mert éreztem, nagyon messze vagyok még a nagyoktól. Akkoriban csak olvastam és olvastam. Ma már megtaláltam saját színeimet, ízeimet, de még nagyon sok tanulnivalóm akad.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Hát, sok lenne benne az írás IS.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Kő kövön című történelmi regényem folytatásán dolgozom, amely a Majdnemek könyve (munka)címet viseli. Hajnalonként szoktam írni. Szeretem visszaolvasni, javítgatni, csiszolgatni a korábban elkészült mondatokat, bekezdéseket, majd onnan folytatni az írást, ahol abbahagytam – mind hangulatában, mind gondolatmenetében. Vázlatból dolgozom, de hogy egy adott részt mennyire fejtek ki, az mindig függ az érzéseimtől, hangulatomtól és a szereplők, olykor megnyilvánuló, önálló akaratától is.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Mostani kedvenceim (mert mindig jönnek újak):

  • Szilágyi István.: Kő hull apadó kútba
  • Darvasi László: A könnymutatványosok legendája
  • G. G. Marquez: Száz év magány

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Mindig az a kedvenc, amelyikkel éppen bíbelődőm. Most két regény jár a fejemben, ezeket építgetem. A Majdnemek könyvéből rövidesen befejezem a második fejezetet. Sok megfejten valót rejtek el benne az olvasóknak, több ponton kötöm össze a történeteket, és ez íróként is kihívás. Az Anonymus második kötetével is foglalkozom, ehhez már csak két fejezet hiányzik, de igyekszem úgy alakítani, hogy meg tudjam lepni az olvasókat formailag, tartalmilag egyaránt.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Lelkes típus vagyok, amolyan igenember-féleség, imádok ötleteket gyártani, megvalósítani, új elméleteket kitalálni. Hasznos segítőtárs lennék, ha a civilizáció a végét járná, mert egy csomó dologgal teletömtem már a fejemet. Szóval, ha éppen gyakorlati hasznom nem is lenne, éppenséggel jó történetekkel tudnám traktálni a többieket.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Füst Milán nyomán vallom, a jó műalkotás két fontos eleme: a látomás és az indulat.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Könyveimet a Lazi Könyvkiadó mellett a Bookline, a Libri és a Líra is forgalmazza.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!