fbpx

Általános iskolában kezdtem el írni, de középiskolában jó időre letettem ezt a hobbit, és csak 2013-ban vettem újra elő. Azóta folyamatosan írok, és képzem magam.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Erre nem igazán tudok kielégítő választ adni. Az olvasóimat kellene megkérdezni. Annyi viszont biztos, hogy mivel az érdeklődési köröm különleges, ezt igyekszem a regényeimbe is belevinni, így talán ez teszi azzá a stílusom.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Általános iskolában kezdtem el írni, de középiskolában jó időre letettem ezt a hobbit, és csak 2013-ban vettem újra elő. Azóta folyamatosan írok, és képzem magam. Szeretek írni. Szeretem, ahogy megelevenedik írás közben a történet a fejemben.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Múzeumokat néznék nonstop!

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg az Álomfogó sorozaton dolgozok. Egyelőre novellát írok hozzá. A történet középpontjában egy Sad Bear nevű indián rezervátum áll, aminek több lakója jut szerephez, valamint a mellékszereplők szálait (is) kibontom novellában. Ennek az első része az Inferno, ami egy miami bordélyban játszódik, egy Sad Bearből elrabolt lány szemszögéből. A folyamatban nincsen semmi extra. Leülök, és megírom. Ami viszont fura lehet: totál rászoktam a telefonos írásra. Gépen nagyon kényelmetlen és szokatlan már. Az utó- és kísérőmunkák javát is én végzem, például a borítóimat én csinálom, én tördelem, és én rendezem a bel ívet. A többire pedig most már megvannak az emberek. Fantasztikus emberek!

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Az első, és legnagyobb kedvencem Leslie L. Lawrence: Mau Mau című könyve. Kedves emlékek fűznek hozzá. 

A második, Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima című könyve. Többször is elolvastam. Szerintem zseniális és leplezetlenül őszinte a témában.

A harmadik pedig Anonyma: Egy nő Berlinben című könyve. Nagyon le tud kötni a második világháború, így ezt a könyvet is beszereztem, és hamar a kedvencemmé vált. A fülszövege félrevezető, nem rideg könyv, rengeteg élet van benne. 

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A Vörös és a Vadász. Ez volt az első történet, amit befejeztem. Nem akartam kiadni, de megérdemelte, hogy ne a gépemen pihenjen. Eredetileg fanfiction volt, de átírtam. Egy 1700-as évek – beli bérgyilkos nőről szól, akit teljesen kifordít magából a legutóbbi megbízása. 

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Annak ellenére, hogy írok, és napi kapcsolatban állok az olvasóimmal, introvertált ember vagyok, aki nem igazán szereti a felhajtást.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Mint író, nem tudom megítélni. Az nem is az én dolgom, hanem az olvasóké. Mint olvasó, fogjon meg a történet, ne legyen klisés, legyenek szimpatikusak a karakterek, ha olyan a műfaj, legyen életszerű.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Volt két könyvtári elbeszélgetésem tavaly. A legtöbb nagykerben vásárolhatóak a nyomtatott és e-könyveim is.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!