fbpx

Gyerekkorom óta rajzolok mesefigurákat, kb. 10 éve festek. Először mesefigurákat, majd madarakat, aztán tájakat, és a tájképek magával ragadtak.

1. Mi az, ami különlegessé teszi műveidet?

Szerintem a stílus, amit képviselek, évek alatt kialakult, ez olyan, mint a kézírás. és amit képviselek az a táj szépsége, és a madarak csodalatos világa.

2. Mióta alkotsz, és miért kezdted el., mit szeretsz benne?

Gyerekkorom óta rajzolok mesefigurákat, kb. 10 éve festek. Először mesefigurákat, majd madarakat, aztán tájakat, és a tájképek magával ragadtak. Amit szeretek benne az az, hogy teljesen beleképzelem magam egy tájba, mintha ott lennék, és a kikapcsolódás, és az a jó érzés, amikor készen van, gyönyörködőm benne, kirakom a konyhámba, nézegetem mit kell még rajta változtatni. teljesen hozzám nőttek évek alatt.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak kizárólag azt teheted, amit csak akarsz?

Szeretnék jó nagyokat kirándulni a természetet csodálni., fényképezgetni, majd lefesteni. Szeretnék minél többet festeni.

4. Miről szól a következő képed, miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő biztos, hogy egy szép táj lesz, folyó, patak, hegy valószínű szerepel rajta. Az alkotás folyamata elsőként a csend megteremtése. Megtervezem mi látható majd a képen. Kirakom a festékeket, ecsetet, és neki látok először az égbolt, a háttér, aztán a tájkép festésének. Madarak festésénél szintén a háttér, aztán a madár, spontán szoktam festeni, berajzolás nélkül.

5. Melyik a kedvenc festményed, kik alkották azokat?

Nincs kedvenc festményem, de nagyon szeretem a naplementés képeket, pld.:

  • Kovács Éva festőművész gyönyörű képeit
  • Nógrádi Katalin tájképeit
  • Izsó Lajos tájképeit
  • Barnoczky György festményeit
  • Temesvári Ferenc, és dr. Kun Edit vadász képeit

6.Melyik munkád áll legközelebb a szívedhez, írj valamit róla!

Hozzám legközelebb a: szülőfalum Tornaszentjakab című képem áll. Ez a falu Borsodban van. Ott nőttem fel, anyukám, nővérem ott él. Amikor látom a templomunk tornyát a képen, a szívem hazahúz. Édesapám ott pihen a temetőben. A házunkon gólyafészek áll, ami több, mint 100 éves.

7.Mit érdemes tudni rólad, mi, ami érdekelhetne az embereket?

Talán a természet szeretete, amit képviselek a festményeimben. Szeretem a madarakat, hallgatom, tanulmányozom őket. Változatosság, amit próbálok bemutatni, hogy milyen érték is a természet, az állatok, madarak, és vigyázzunk rájuk.

8.Szerinted mi egy jó alkotás ismérve, milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egy jó alkotás szerintem, hogy megfogja az embereket, vonzza a tekintetet, szívesen kirakjak a falra.

9. Volt már kiállításod, vásárolhatók valahol a képeid?

Kiállításom volt kétszer egy Könyvtárban, az 56-os forradalom szabadság című verseny és kiállítás egyben, ott is részt vettem. Megvásárolhatok a Marketplace, Jófogás, Baz. megye adok-veszek, Eladó festmények.

10.Hol lehet megtekinteni az alkotásaidat, van web oldalad?