fbpx

Elsőként a feszítő érzések kiírása volt a cél, majd a játékos önkifejezés. Ma már a példaadáson vagy biztató történeteken keresztül a másoknak adott segítség is ösztönöz.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

A verseim egy idő után már minden közérzetből visszafordultak egy bizakodó,tettre kész hangulattá. Egyik barátnőm azt mondta rájuk, hogy főnixként éled újjá mindegyikben az ember, ha olvassa. Ez megtetszett. Így lettem az főnixéledések írója. Megjelent regényemben is a babona ellen küzd a főhős, a környezetén túl a saját gondolatait is legyőzve indul az új élet adta lehetőség felé.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Az első nagy sikeremet egy hatodikos fogalmazásommal értem el, ( vagy 10-szer le kellett másolnom a társaimnak ) majd kamaszon a naplóírás, főiskolás koromban a rövidebb prózák, később a versek születtek meg. Elsőként a feszítő érzések kiírása volt a cél, majd a játékos önkifejezés. Ma már a példaadáson vagy biztató történeteken keresztül a másoknak adott segítség is ösztönöz.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Kis lustálkodás, olvasás után reggeli séta, alkotás, majd a családomnak segítenék.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Novelláskötetemet rendszerezem a régi írásaimból jelenleg. Egy ifjúsági regényt kezdtem el pályázatra írni, illetve ha ezzel végeztem, a mostani regényem folytatásán fogok dolgozni.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Sok kedves regényem van, imádok olvasni. A legkedvesebbek azok, amiben valamilyen rejtélyes eseményt vagy lelki fejlődést találhatunk:

  • Daniel Keyes: Az ötödik Sally,
  • Lázár Ervin: Franka cirkusz,
  • Szerb Antal A Pendragon legenda.

De kedvelem a vidám történeteket is, mint Vavyan Fable Mesemaraton c regénye vagy Rejtő könyvek.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Tanár vagyok immáron több, mint 25 éve. Jó néhány tanítványom is alkotó lett, jelent is meg munkája. Nagyon büszke vagyok arra, hogy hozzájárulhattam a szárnybontogatásukhoz.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Mivel magyartanárként több felolvasást is tartottam, ami nagy tetszést ért el, vettem a bátorságot, és elmentem szinkronszínészképzőre. Az itteni sikerek motiváltak arra, hogy a Vakok és Gyengénlátók Szövetsége számára is elkezdjek felolvasni. A vége az lett, hogy saját munkámat is felolvastam, és hangoskönyvként megjelentettem. Emellett nagyon érdekel a túrázás ( KÉK-túrázó lettem ), a salsa-tánc, és még sok minden más.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egy jó műalkotás hatással van van az emberre. Elgondolkodtat, érzelmileg megérint, közvetve segítséget ad, vagy csak egyszerűen szórakoztató mivoltával pihentet, ellazít, gyönyörködtet.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Sajnos jelenleg még csak a saját oldalamon keresztül lehet a munkámat megvásárolni.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!