fbpx

A rajzolás már gyerekkorom óta vonzott, ezért is lettem porcelánfestõ. Ennek már több, mint 30 éve. A fotorealisztikus rajzolást tulajdonképpen 8 hónapja tanulom, gyakorlom egy új, speciális módszertan szerint.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Talán, hogy érzelmeket keltenek, részletgazdagok. Különlegesebb élményt adnak, mint a fényképek. Mivel a tanulás fázisában vagyok, korai még elemzéseket, nagyívű filozófiai elemzést végezni.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

A rajzolás már gyerekkorom óta vonzott, ezért is lettem porcelánfestõ. Ennek már több, mint 30 éve. A fotorealisztikus rajzolást tulajdonképpen 8 hónapja tanulom, gyakorlom egy új, speciális módszertan szerint. Rajzolás közben megáll az idő, mintegy meditáció, úgy hat rám. Élvezem, ahogy egyszerű anyagokkal olyan alkotásokat hozhatok létre, amiket elképzelek. Élvezem a szabadságot, hogy nem azt rajzolom le, amit le tudok, hanem amit le akarok.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Lenne olyan, amit csak a szeretteimmel töltenék. Lenne, amiket utazással, vagy csak pihenéssel. És mivel magam osztanám be az időmet, alkotnék. Mindent, amit elképzelek, olyan módon és eszközökkel, ahogy a fantáziám engedi.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Az unokámról akarok portrét rajzolni, mert az igazi kihívás. Nem elegendő, hogy hasonlítson, tükröznie kell az érzéseket is.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Ez azért nem ilyen egyszerű, mert mindig jöhet olyan, ami aztán jobban tetszik.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A legutolsó. Mindig. Most éppen a babaarc portrém…

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Nem tartom magam olyan egyéniségnek, akire mindenki kíváncsi. Gondolom, aki akar, az talán talál olyat, ami érdekelheti. Én már régóta ismerem magam, nem sok érdekfeszítőt látok.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Stílusa váltogatja. De akadjon meg a szem rajta, valami ragadja meg a figyelmet az első pillanatban. A mai görgetős világban hamar elpörgetik, ha nem érdekes.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem. De már van érdeklődő, portré iránt. Micsoda emberek vannak! 😉

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!