fbpx

A stílusom furcsább és nehezebb az átlagosnál. Olyanoknak való, akik nyitottak a kísérletezésre, figyelmesek, és akár többször is hajlandóak végigolvasni egy-egy történetet, hogy újabb és újabb részleteket fedezzenek fel.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi az írásaid?

A stílusom furcsább és nehezebb az átlagosnál. Olyanoknak való, akik nyitottak a kísérletezésre, figyelmesek, és akár többször is hajlandóak végigolvasni egy-egy történetet, hogy újabb és újabb részleteket fedezzenek fel.

2. Mióta írsz és miért kezdted el? Mit szeretsz az írásban?

Tizennégy éves korom óta írok. (Most huszonhat vagyok.) A Gyűrűk Ura-filmek és a LEGO tehet róla. Meeeg néhány plüssállat.
Sok rossz időszakot vészeltem már át írással, kifejezetten terapeutikus élmény tud lenni számomra.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Olyanokkal tölteném, akiket szeretek, ennénk, innánk, beszélgetnénk.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A munkacíme: Babilon 2060. Kisregény lesz. Egy riporterről, egy muzulmán családról, és az egykori Dubaj-ról fog szólni. Olyan témát választottam, amihez szerintem csak árnyalt hitelességgel szabad hozzányúlni, nem félelemből vagy gyűlöletből, mert az nem írás, hanem elefánt a porcelán boltban! Tonnányi kutatásra lesz szükség, el leszek vele egy darabig az biztos, de jól, illetve igazságosan akarom csinálni.
A „folyamatom” egyik legfontosabb szabálya, hogy addig egyetlen betűt se, amíg nincs meg a végkifejlet! Aztán jöhet az eleje, aztán pedig minden más.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed?

A Galaxis Útikalauz stopposoknak Douglas Adams-től, A Mágia színe Terry Pratchett-től, és A szótlan tárgyak lassú szemlélése Patrick Rothfuss-tól.

6. Melyik versed/regényed áll a legközelebb a szívedhez, mi a címe és miről szól?

Amit Más írt: A szótlan tárgyak lassú szemlélése. Idézem: „Patrick Rothfuss elvezet bennünket a Királygyilkos-krónika egyik legtitokzatosabb alakjának világába. A szótlan tárgyak lassú szemlélése talányos és rejtelmes történet egy megtört lányról, aki élni próbál egy szétesett világban.” Mint sokan mások, én is szeretem Auri-t, alig vártam, hogy még többet megtudhassak róla.

Amit Én írtam: A Glamourpajzs. Ami egy New Adult Fantasy, 16 éven felülieknek, nem létező stílusban. Nagyon érdekesnek találom magát a történet mesélést, ezért mindent elkövettem annak érdekében, hogy minél életszagúbb szereplőket alkossak, ugyanakkor viszont rendszeresen áttöröm a negyedik falat, hogy felhívjam a figyelmet tragédiájukra. Hogy ők csak karakterek, életük pedig történet csupán. Ez egy kísérlet. Ábrándozás. Szándékos “katyvasz”. Tudatos disszonancia. Szórakoztató egzisztencializmus. Egyszerre szeretnék könyv, hangoskönyv, forgatókönyv, és film lenni, de a Glamourpajzs, az emészthetőség kedvéért még mindig a könyvhöz áll a legközelebb. Remélhetőleg hatásosra sikerült. E szokatlan alapkoncepció miatt itt és most csak ennyit mondanék róla, de akit nem rettentettem el, az nyugodtan kattintson a megfelelő helyre/linkre, további részletekért!

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az olvasókat?

Nem vagy egyedül. Ha szükséged van valakire, bármilyen okból kifolyólag, én itt vagyok.

8. Szerinted mi egy jó regény/vers ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Olyan erős és határozott írói hang, ami úgy magával ragad, hogy türelmetlenül várjam a következő történetet.

9. Jelent már meg regényed, versesköteted?

Még nem jelentem meg nyomtatásban.

10. Hol lehet olvasni az írásaid vagy részletet belőlük?

Ez a link a Facebookos csoportomhoz vezet, ahol egyéb gondolataim mellett, a Glamourpajzs is megtalálható, ingyen és bérmentve, Wattpad-es és letölthető dokumentum formájában is.