fbpx

Egészen kisgyerekkorom óta írok. Kilencévesen írtam meg életem első novelláját a Poszeidon katasztrófa című film hatására. Máig egyik kedvenc filmem közé sorolom.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Ez egy rendkívül nehéz kérdés. Véleményem szerint nincs új a nap alatt, egyedit kitalálni vagy iszonyatosan nehéz, vagy egyenesen lehetetlen. Ami bármilyen művet egyedivé tehet, az a látásmód, illetve, ahogyan az író megközelít egy adott témát. Én egyre jobban szeretem Magyar környezetbe helyezni a történeteimet, ami horror lévén elég egyedi dolog, nem mellékesen irtózom azoktól a buta fantasyktól, amik, jobb szó híján, a mágiát amolyan gyerekes varázslásnak láttatják. Foglalkoztat az ezoterika, és leendő könyveimben azt úgy akarom ábrázolni… az olvashatóság határán belül… ahogy annak működnie kellene. Amellett szeretek a stílusokkal játszani. Úgy hiszem, hogy a horrorban tökéletesen megfér minden egyéb műfaj, még a szépirodalom is. Például Dosztojevszkij műveiben is megtalálom a horrort, a drámát, a pszicho-thrillert és a szépirodalmat is.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Egészen kisgyerekkorom óta írok. Kilencévesen írtam meg életem első novelláját a Poszeidon katasztrófa című film hatására. Máig egyik kedvenc filmem közé sorolom. Hogy mit szeretek az írásban? És ezt muszáj lenne néhány mondatban összefoglalnom? Lehetetlen vállalkozás. Sokkal egyszerűbb lenne azt taglalnom, hogy mit nem szeretek az írásban, az alkotásban – mert ezek többsége már a kiadási fázishoz köthető.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Néhány mozzanatot leszámítva jobbára azt teszem, amit akarok. Jelenleg, ismétlem, jelenleg meg vagyok elégedve az életemmel. Ezt úgy kell érteni, hogy lehetőleg úgy navigálom az életemet, hogy meg legyek elégedve vele.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Néhány napja kezdtem el az új regényem írását egy egészen hosszú kihagyás után, így nem akarom elrontani a varázst azzal, hogy kitálalok. Elég az hozzá, hogy az előző válaszaimban benne vannak a részletmorzsák: magyar helyszín, horrorisztikus történet nem csak horror elemekkel, úgy bemutatva a transzcendens világ egy részét, hogy az hiteles legyen.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

  • Dosztojevszkij: Feljegyzések a holtak házából
  • Bulgakov: A Mester és Margarita
  • Clive Barker és Stephen King művek sokasága

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Az írás, a borítótervezés és a tördelőszerkesztés is közel áll hozzám. Egy könyv tördelése sematikus munka, az írás és a borítótervezés kreatív. Ha rangsorolnom kellene, akkor először lennék író, és utána borítótervező meg tördelő. A lényeg, hogy mindig a lehető legjobbat hozzam ki magamból, százszázalékos koncentráltság mellett. Ha műről van szó, akkor eddig a Delírium – Reményt szeretem a legjobban, az Armageddon-teória pedig a legkomplexebb, amelyhez tervezek folytatásokat.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Menjenek fel a Facebook oldalamra. Egyébiránt nem hinném, hogy annyira érdekfeszítő ember lennék. Teszem a dolgom, és azt igyekszem jól tenni. Az írás és a könyvkiadással kapcsolatos egyéb ténykedések mellett érdekel a zene, divat és a smink világa is. Sokáig doboltam, most basszusgitározgatok, de amúgy a dobolás az igazi szenvedély. Szeretek sminkelni, és a férfiasság ugyanúgy érdekel egy emberen belül, mint a nőiesség.

8. Szerinted mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Attól függ, mi a cél. Lehet zseniális egy műalkotás, ha amúgy a kutyást sem érdekli. Ezt úgy kell érteni, hogy a fölösleges művészkedés rohadtul irritál. Lehet valami úgy is művészi, hogy közben megtalálja a hangnemet a közönséggel, és azt hiszem, egy igazán jó műalkotás lényege éppen ez. Alkoss művészit úgy, hogy el is érje a közönséget. A legcsodálatosabb gondolatok semmit sem érnek, ha senki sem hallja meg őket.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Természetesen. Könyveim, főleg az utolsó, a Szegregált Pokol szerintem bármelyik webáruházban beszerezhető, könyvesboltokban talán már nem igazán, hiszen idestova három évvel ezelőtt jelent meg. De amúgy sok helyen vásárolhatóak a munkáim.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Facebook oldalamon igyekszem mindig naprakész lenni, és aki fel szeretné venni velem a kapcsolatot, az is inkább ott írjon nekem.