fbpx

Igyekszem jó hangulatú, érdekes és szórakoztató könyveket írni, amelyeket bárki szívesen kézbe vesz majd 🙂

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Én, jutott eszembe hirtelen 🙂 Komolyra fordítva szót, ez nem könnyű kérdés. Annyira különbözőek vagyunk, hogy nehéz mindenkit megszólítani egy-egy alkotással, írással, és maga a különleges szó is nagyon szubjektív. Igyekszem jó hangulatú, érdekes és szórakoztató könyveket írni, amelyeket bárki szívesen kézbe vesz majd 🙂

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Kedvtelésből már régóta írok, viszont csak nemrég kezdtem vele komolyabban foglalkozni. Egyszerűen úgy éreztem, hogy “tollat kell ragadnom” és írnom kell. Így született meg az Örökre szól nyers változata, illetve a készülő második regényem kézirata. Azt, hogy mit szeretek benne, nehéz néhány mondatban leírni, de megpróbálom. Szeretem azt az embert, akivé írás közben válok. Szeretem, ahogy szépen lassan megelevenednek a könyvem szereplői a sorok között, és ahogy az, amit elképzeltem összeáll egy egésszé. Emellett természetesen kikapcsol, és elkalauzol az írás más korokba, világokba, kicsit úgy, mint az olvasás, csupán itt nem kívülről, hanem belülről szemlélem az egészet. Természetesen számos oka van még annak, hogy miért szeretem, estig sorolhatnám 🙂

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Későn kelnék, kiélvezném a reggeli kávé aromájának utánozhatatlan illatát, írnék, írnék, írnék, olvasnék, és persze minőségi időt töltenék a szeretteim körében.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Miről másról is szólhatna, mint a szerelemről?! Persze emellett, helyet kaptak benne titkok, fordulatok, némi humor, de alapvetően egy szerelmes történet. Leülök, és írok. Csak így egyszerűen. A karakterek, és sokszor a cselekmény is vagy menet közben alakul ki, vagy hatalmas változáson megy keresztül az első gondolathoz képest. Előfordul, hogy eltervezek egy jelenetet, de menet közben valami egészen más sül ki belőle 🙂

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Regényt nehéz lenne hármat kiemelnem, annyi fantasztikus könyvet olvastam már. Nagyrészt minden művel tudok azonosulni, amit kézbe veszek, így szinte mindet élvezem is, ha nem is egyformán. Mivel régebben magam is írtam verseket, azok közül könnyebben ki tudok emelni hármat.

Szabó Lőrinc: Semmiért egészen 

Tóth Árpád: Esti sugárkoszorú 

Arany jános: Kertben 

Természetesen ezek mellett még számos verset kedvelek, de ezek az örök klasszikusok azt hiszem, igazán mély nyomot hagytak bennem.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Van abban valami, hogy mindig az, amit éppen írok. Az első, hamarosan megjelenő regényem, mindig közel fog állni hozzám, hiszen hatalmas jelentőséggel bír a számomra, de éppúgy szeretem a második, készülő írásomat is. Nehéz egyet kiemelni, mind az én gyermekem 🙂

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Igyekszem az írásaimba belecsempészni egy kis izgalmat is, nem csupán egy egyszerű szerelmes történetet várhatnak tőlem, illetve fontos számomra a megújulás is. Több zsánerbe is szeretnék belekóstolni, semmiképp sem szeretném, ha egyen szagúak lennének a regényeim.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Számomra a legfontosabb mindig az adott mű hangulata. Ha nem is hordoz magában mélyenszántó gondolatokat, vagy nem vet fel világmegváltó kérdéseket, de szórakoztat, kikapcsol, tetszik a hangvétele, engem már megvett.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Előreláthatóan november végén, december elején jelenik meg az Örökre szól című regényem a Book Dreams kiadó gondozásában, ami a kiadó webshopjában, és a többi nagyobb könyváruházban is megvásárolható lesz. Illetve tervezem, hogy az olvasói csoportomban osztok majd meg ingyenes történeteket is.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!