fbpx

Régóta írok verseket, novellákat is. Részben hangulatomat fejezem ki, részben feltöltekezek általa és örülök, ha másoknak tudok valamit nyújtani.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Ami különlegessé és szerintem egyedivé teszi az úgynevezett művemet: Kortárs magyar krimi, ahogy nézem nem sok van. Magyarországon játszódik, magyarok a szereplők.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Több könyv írásába is belekezdtem, a Nem skandináv krimit be is fejeztem (részben a vírusnak köszönhetően) Régóta írok verseket, novellákat is. Részben hangulatomat fejezem ki, részben feltöltekezek általa és örülök, ha másoknak tudok valamit nyújtani.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Az attól függ: Ha a mai napomról beszélünk, ma csak az alkotásommal foglalkoznék és ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszolnék. Mégpedig egy munkás hétfő lenne…

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Belekezdtem a következő regényembe: A 13.oldalon tartok jelenleg, címe az írónő. Mikor megszáll az ihlet (általában munkaidőben elkezdek írni és észre sem veszem, hogy eltelt az idő) De hétköznapi tevékenységek közepette is eszembe jut egy-egy ötlet, vagy éjszaka felébredve.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Ez igazán nehéz kérdés, nagyon sok könyvet szeretek, nehéz hármat kiválasztani belőle. Inkább azokat mondanám, amik az utóbbi időkben nagy hatást gyakoroltak rám:

  • Takumi Koushin: Beattle Royal
  • Murakami   Haruki: Tánc,tánc,tánc
  • Jenny Teller: Semmi.

Ja,meg természetesen szeretem a skandináv krimiket.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Most a nem skandináv krimi, ami meg is jelent e-bokkban, még mindig nem tudom elhinni!!!!! Nem a messze északon játszódik, hanem Magyarországon. Egy városban, ahol emberek, születnek, élnek, halnak. Ez utóbbi nem mindig természetesen történik 

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Rólam még annyit érdemes tudni, hogy civilben ügyvéd vagyok, szeretem a munkám, de nem tartom magam szakbarbárnak, sokoldalú vagyok, érdekelnek az emberek. Többek között a munkám is ad ihletet, mivel sokféle emberrel találkozom.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Hasson a nézőre, olvasóra.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Kiállításom nem volt, nem is lesz, mivel nem festő vagy szobrász vagyok. A Nem skandináv krimi című könyvem: Megrendelhető közvetlenül az Ágenda Kiadónál e-bookban, de kapható több más internetes könyváruházban is.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

                                            KÖNYVISMERTETŐ

A regényem címe: Nem skandináv krimi.

Mint ez a címéből is kiderül: a történet nem a messzi északon játszódik, hanem Magyarországon. Egy városban, ahol emberek születnek, élnek, halnak. Ez utóbbi sajnos nem mindig természetes módon történik. Ezt a tényt munkája során megtapasztalja a két gyermekes anyuka nyomozó, aki, mint általában a dolgozó anyukák, igyekszik egyensúlyt tartani család és karrier között. Ez hol nagyon jól sikerül, hol kevésbé. Csapatával együtt igyekszik a VIP gyilkos nyomára bukkanni. A nyomozásban segítségére vannak kollégáin kívül régi barátnői is: a kamasz fiát egyedül nevelő rendőrségi pszichológus és a színészi álmokat dédelgető ügyvédnő. A regényben nem csak bűnügyi szál van, hanem végig követi a barátnők életét, diák éveiktől, szerelmeiken át házasságukig, megismerjük családjukat, barátaikat, házi kedvenceiket, hobbijukat. Vannak benne sokkoló és minden tekintetben korhatáros jelenetek. Az is kiderül hamarosan miért nevezték el a gyilkost VIP gyilkosnak. Egy kicsit talán néhol abszurd, néhol romantikus, máskor irónikus hangvételű a történet. Igyekeztem belevinni némi-többnyire fekete-humort is, különösen ott, ahol oldani szeretném a feszültséget. Jelezve, hogy nem kell mindent olyan véresen komolyan venni. Annyit előre elárulok, hogy a regény zárómondata az lesz: Az élet szép………….és minden jó,ha a vége jó.