fbpx

Tizenhárom éves korom óta írogatok. Ezek még csak a korai szárnypróbálgatások voltak, de komolyan az írással a 2000-es évek közepe óta foglalkozom.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Folyamatosan fejlődünk, és nekem is az a célom, hogy ma már egy sokkal trendibb, fiatalabb korosztálynak is szóló könyveket küldjek a piacra. A mai fiatalok igénye már jóval nagyobb annál, hogy kizárólag a szerelemre, a szenvedélyre fókuszáljon. A mai fiatalság céltudatos, olyan kis okos, jófejű emberkék, akik nyitottabbak a világra, mint amilyenek mi voltunk húsz évvel ezelőtt. Ez persze azért is van így, mert közben a világ is hatalmasat változott, és változásban van folyamatosan. Ez nem azt jelenti, hogy a romantikus történeteknek leáldozott, de úgy érzem, ez már önmagában nem elég. Más is kell! Legyen kicsit kaland, kicsit művészet, kicsit gasztronómia, és persze motiválja is őket, lássa el tanácsokkal, lelkesítse, készítse fel az élet megpróbáltatásaira is. Mutasson meg más távlatokat is a számukra, amelyek kielégítik szélesebb körben is az igényeiket, és amelyeket mintaként használhatnak.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Tizenhárom éves korom óta írogatok. Ezek még csak a korai szárnypróbálgatások voltak, de komolyan az írással a 2000-es évek közepe óta foglalkozom. Hogy mit szeretek benne? A saját lelkemben egy olyan helyet alakítottam ki, ahol tökéletesen megférnek a csodák, az álmok, a meseszerű képzelgések, a misztikum, a természetfeletti, és persze kitüntetett helyen a szerelem és a szenvedély a legfelsőbb szinteken, amelyek nélkül az életünk – lássuk be –, sivár és fásult lenne, mint a forró sivatag enyhet adó oázisok nélkül. Mindezek mellett ott az a sok bölcsesség, ami az életünk során hívatlanul is csatlakozik hozzánk. Ez a bölcsesség pedig sokszínű, akár az eget megfestő szivárvány, és amelynek oltalma alatt válunk mi alkotók is teljessé. Ezért is imádom ezt a világot.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Egy jót sétálnék a férjemmel, a családommal, egy olyan tengerparti városban, amit szeretünk, ahol feltöltődhetünk, ahol ihletet tudok gyűjteni, ahol egy jó kávé mellett érezzük a hely varázsát, hangulatát.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Párhuzamosan dolgozom általában a könyveimen, de az egyik mindig prioritást élvez közülük, így sosem fogyok ki az írni valóból, és folyamatos az alkotás. A télen jelenik meg a 10. regényem, ami az Adanai tulipánok címet viseli.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

  • Orhan Pamuktól az Isztambul, Az ártatlanság múzeuma
  • Ahmet Ümit-től a Derviskapu
  • G. Hajnóczy Rózsa: Bengáli tűz c. könyve

 és vannak még…

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Kettő ilyen van. Az egyik a Santorini szerelmesei, a másik a Találkozunk Isztambulban! Mindkét regény szövevényes, kalandos, és persze elég vaskos, közel 600 oldalas könyvek. Santorini és Isztambul nagyon közel állnak a szívemhez, mindkét helyen többször jártam már, és teljesen elvarázsoltak. Rengeteg kutatómunka áll mögöttük. Mindkettőben próbálok hiteles képet mutatni az olvasóknak a helyi kultúráról, az étkezési szokásokról, az ott élő emberek habitusáról, mindezt úgy, hogy a történet is végig érdekes maradjon. Mind a kutatómunkát, mind az alkotás folyamatát nagyon szerettem és élveztem.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Férjemmel együtt egy saját könyvkiadót vezetünk, ahol tehetséges, elsőkönyves íróknak is szívesen segítünk. Talán kevesen tudják rólam, hogy nagyon szeretek rajzolni. Főleg portrékat, arcokat grafittal.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Ez teljesen szubjektív, hiszen mindenkinek más tetszik. Ami nekem bejön, nem biztos, hogy másnak is tetszik, és fordítva. Mindenesetre úgy gondolom, kell, hogy legyen benne valamilyen plusz, valamilyen fűszer, ami miatt másabb, vagy a több, mint az átlag.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Könyvbemutatóm, író-olvasó találkozóm már többször is volt. A Könyvhéten és Könyvfesztiválon is találkozhatott velem a közönség. Könyveim megtalálhatóak a Libri és Líra üzletekben, valamint a oldalán.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!