fbpx

Gyermekkoromban megszeretett rajzolás, kreativitás újra éledése, a négy éve újra kezdett alkotói tevékenység. Azért szeretem, mert pihentet, kikapcsol, a napi problémákból hatékonyan kizökkent, rengeteg sikerélményt szerez.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Sokszínűségben, változatosságban, a részletek pontos kidolgozásában mutatkozik meg a műveim különlegessége.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyermekkoromban megszeretett rajzolás, kreativitás újra éledése, a négy éve újra kezdett alkotói tevékenység. Azért szeretem, mert pihentet, kikapcsol, a napi problémákból hatékonyan kizökkent, rengeteg sikerélményt szerez. Nagy örömmel tölt el az, hogy a környezetemben élő embereknek is nagyon tetszik, amivel foglalkozom!

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Hogy telne egy napom?

Új helyen, mondjuk Szentes városában, ahol az unokáim élnek ott élnék a férjemmel egy szép házban! Reggeli séta után, egy napfényes műteremben (ami nem egy panellakás) leülnék kényelemes székembe, az aktuális rajzomhoz. Kellemes zene hallgatása közben, születne egy remekmű! Déli harangszóig alkotnék, ez után unokáim elé sietnék az iskolához, hogy velük töltsem a délutánt. Estefelé otthonomban egy finom vacsorát főznék, vacsora elfogyasztás után, visszavonulnék a kis műtermembe folytatni a munkát.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Következő alkotásom

Audrey Hepburn grafit portré lesz hamarosan. Az alkotás folyamata nálam úgy zajlik, hogy kiválasztom a google segítségével a megfelelő jó felbontású referencia fotót. Fontos a kiváló minőség a grafit rajzok részletes kidolgozása érdekében. Rajzeszközeim előkészítése, a fotó kinyomtatása után neki látok a rajz főbb pontjainak kijelöléséhez..

Ez a munkafolyamat a rajz nagyságától függően, elég hosszadalmas időtöltés, van, amikor öt órát is ezzel a folyamattal foglalkozom. Ez után következik a rajz kidolgozása, ami a kedvencem! Árnyalatok, tónusok kidolgozása! Imádom! Egy -egy alkotásra naponta öt- hat órát is fordítok. Van olyan rajzom, ami 30 órát vett igénybe. Ahogy időm engedi munka után is jó esti időtöltés a rajzolás, vagy akár festegetés!

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Gyermekkori kedvenc regényem : Gárdonyi  Géza: Egri Csillagok című regénye.

Kedvenc költőm: Petőfi Sándor

Kedvenc festőim:

  • Munkácsy Mihály: Vihar után c. festményével
  • Michelangelo munkássága lenyűgöző
  • Leonardo Da Vinci Reneszánsz festő

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Legkedvesebb alkotásaim, unokáimról készült grafit portrék. Nagyon szerettem a kis unokáim portréját megalkotni, mindig nagy boldogság családtag, főleg egy édes gyermek arc megrajzolása.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Tiszaújvárosban élek, 57 éves vagyok, feleség, anyuka, nagymama egyben. A városunk gyógyfürdőjében dolgozom, jövőre nyugdíjba vonulok. Férjemmel élek itt egy panellakásban két macskával. Két gyermekünk van, fiú és lány, mind kettő kirepült, lányomtól már unokáim is születtek egy leány és egy fiú. Négy éve aktívan rajzolok, festek.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Könyveknél: legyen a mű lebilincselő, fordulatos izgalmas!

Festménynél: Legyen a festmény magával ragadó, lehessen elidőzni előtte, belefelejtkezni a festmény részleteibe.

Hasonlóan a rajzoknál is, érzéseket ébresszen a nézőben.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Igen volt már egy kiállításom a városunk kultúrházában Tiszaújvárosban ,2019 év februárjában.

A kiállítás nagyon jól sikerült, rengetek városlakó, munkatárs, közeli, távoli rokon, barát tiszteletét tette. Rajzaim és akril festményeim kerültek kiállításra. A kiállítás 5 hétig tartott. Ez idő alatt is sokan látogatták a kiállítást. Jelenleg még nem értékesítem a műveim, nincs vállalkozásom, de tervezem az indítását.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!