fbpx

Véleményem szerint az teszi különlegessé a műveimet, hogy emberközpontú, és életszerű témákat választok, mindezt nagyon cselekmény dús formában.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Véleményem szerint az teszi különlegessé a műveimet, hogy emberközpontú, és életszerű témákat választok, mindezt nagyon cselekmény dús formában. Szeretem a szereplők lelki hátterét kifejteni az érzéseik tükrében, ezáltal nagyobb önismeretre, azaz emberismeretre hangolva az olvasót. Nem hagyom magára az olvasóimat a végkifejlet keresésében, hanem végigviszem a megoldásban. Hiszem, hogy író és olvasó együtt tanulnak, hiszen közösen mélyednek el a történetben, így közös a tanulság, és az élmény is. Segítjük egymást az érzések felindításában, és ezáltal mindnyájunknak gazdagodik az érzelmi, és szellemi világunk. Kölcsönös egymásrautaltságban haladunk az élet lényeges kérdéseinek a megfejtésében.


2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

A tavalyi év folyamán írtam meg az első regényemet, ami idén jelent meg. Részemről, egyfajta hiányt pótol, hogy megírhatom az álmaimat, azáltal, hogy megfogalmazom, meg is élem őket, és ez örömmel tölt el. Önfejlesztésnek is remek lehetőségnek tartom.


3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Természetesen olyan dolgokkal foglalkoznék, amelyeket nagyon szeretek, ráadásul kényelmesen. Ilyenek lennének az alapvető írás mellett az olvasás, játék a gyerekekkel, túrázás a természetben, városnézés, gasztronómia, közösségi élet, és még sorolhatnám.


4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő írásomban szintén az emberi természet rejtelmeit feszegetem, annak minden nemes, és gyarló vonásával együtt, mindezt hihetetlen kalandok elmesélése közben. A jó és a rossz újból összecsap, félreértések és manipulációk közepette, de az igazság most is győzedelmeskedni fog, mindnyájunk megnyugtatására. A téma fő csapásvonalát kivéve, spontán alkotok, szeretem csűrni-csavarni a történetekben kínálkozó lehetőségeket.


5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

 Egyik nagy kedvenc regényem, az Utolsó fénysugár, Mandy Kristóftól, amelynek az olvasása közben fogalmazódott meg bennem az írás gondolata. Leginkább a klasszikus irodalmi művek érintették meg a lelkemet, mint például Jókai Mór, Schienkiewich, vagy Victor Hugo regényei.


6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A Kalandos vágyak, és a megjelenés előtt álló Szerelmünk tánca című regény, egyaránt közel áll a szívemhez, leginkább a fő szereplők karakterei, illetve a fordulatokban és érzésekben bővelkedő események miatt. Mindkét műben leküzdik a közéjük tornyosuló akadályokat, és eközben, jellemüket tekintve ők is többé válnak. Végigkövethetjük, hogy az ösztöneik által feldobott kérdésekre, hogyan sikerül érett, tudatos válaszokat adniuk.


7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Nyíltszívű teremtésnek vallom magam, aki szeret másokat is megismerni, közösségi életet élni, akár a közjót szolgálni, valamint a természetet óvni, csodálni.


8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Azt tartom jó alkotásnak, amely megragadja az ember fantáziáját, érzéseket vált ki belőle, esetleg jóra inspirálja, és még gyönyörködtet is.


9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

 A Líra-Móra könyvkereskedésben található meg a Kalandos vágyak című regényem, bízom benne, hogy hamarosan a Szerelmünk tánca is befogadásra fog ugyanott találni. Ezen kívül, az írói nevem alatt szereplő Facebook oldalon, tőlem is rendelhető a már megjelent könyvem, sőt részletek is olvashatók ízelítőként, mindkét regényből. 


10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Az írásaimat megtekinteni a fent említett Facebook oldalon lehet, amely Monica Weave írói néven szerepel. Egyelőre nem nyitottam weboldalt, ez még a jövő zenéje lesz.