fbpx

Gyermekkorom óta írok, de könyveim úgy tizenöt éve jelennek meg. Krimiket csak pár éve kezdtem el írni. Meg kell érni erre a műfajra, hogy velejéig át tudj adni minden izgalmat, minden szálat.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Krimit írni úgy érzem nehéz feladat. Folyamatosan fenntartani az olvasók érdeklődését, mindeközben el kell helyezni úgy gondolati szálakat, amit a végén összefűzve AHHAAA – érzést keltenek az olvasókban. De ez nem elég. Én szeretek egy apró, de lényeges momentumot is elrejteni a könyvben, ami talán úgy tűnhet kezdésnek nem is lényeges, azután pedig robban. És általában – amit kevesen tudnak, de most itt elárulhatom – krimijeim valós megtörtént szál alapján indulnak el. Tehát ha az olvasó felüti a Googlet, és rákérdez esetleg a krimikben játszódó helyszínekre, lényeges pontokra további információkkal gazdagodhat.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyermekkorom óta írok, de könyveim úgy tizenöt éve jelennek meg. Krimiket csak pár éve kezdtem el írni. Meg kell érni erre a műfajra, hogy velejéig át tudj adni minden izgalmat, minden szálat.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Egy laptoppal és a családommal hajóban vagy vízparton lennék egész álló nap. Sütne a nap, ringatnának a hullámok és írnék úgy, hogy senki nem zavar. Na jó néhány koktél is jöhet. 🙂

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Egy újabb Townsville-i történet, egy rég elfeledett vanuatui kincs elrablásával kapcsolatos nyomozásba keveredik Shirley a tűzről pattant nyomozólány. A könyv érkezése is nagyon izgalmas, remélhetőleg karácsonyra már a boltok polcain lesz.

Az alkotás folyamata változó nálam, Elindulok egy szálon, de az élet közben magától is írja a dolgokat, innen onnan megérkező információk alapján még alakul az előre bennem megért történet. Néha a karakterek saját életre kelnek, ez is izgalmas csavarokat tud okozni. Mindeközben sok kutatómunka, hogy az alapvető reális szálat a könyvön végig tudd vinni, és egyszerre legyen fikció, ami akár meg is történhetett volna a való világban, és egyszerre legyen izgalmas kitalált alapokon nyugvó valóság.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Imádom a festményeket, számomra valami varázslatos világba kalauzolnak el. Goya, Chagall, Gustav Klimt, Dali. Az egyik krimim is műkincsrablás világába kalauzolja el az olvasót, A Chagall ügy. Szeretem, ha összefüggenek a művészetek. Nem tudok kedvencet megnevezni mert mindegyik elindít bennem valami gondolatot, érzést, és szerintem ez a lényege bármilyen művészeti formának. A lélek érintése.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Mindig a legutóbbi.  Szeretem azt a folyamatot, amin egy könyv átmegy, kialakul amíg az olvasók kezébe kerül. Izgalmas, hogy milyen borítója lesz, az mit mond az olvasóknak, hogyan tördelik, és persze a beltartalom. Egy jó olvasószerkesztővel egy író nagyon boldog tud lenni. Szó mi szó az aktuális kedvencem legújabb könyvem, a címe: Vanuatu bosszúja.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Nagyon szeretek hajózni, de ez a krimijeimből ki is derül. A víz egy nagyon közeli közegem, az összes krimimet vízparton vagy tengerparton fejeztem be. Már kiskorom óta vízipók vagyok, szó szerint az összes fellehető pocsolyában megfürödtem kiskorom óta. Ennek a szülők kevéssé örültek, és sokszor nem is voltak rá felkészülve. Aztán amikor már önállóan közlekedtem, a kocsimban mindig volt fürdőruha és egy törölköző. Szükségem is volt rá, ha egy bányató mellett mentem el, lekanyarodtam egyet pancsolni.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Bármilyen műalkotás akkor jó, ha legondolkoztat és elindít valami érzést az olvasóban, nézőben. Az ember kikapcsolódni szeretne egy műalkotással, szórakozni. Fontos, hogy adjon valami olyat, ami hiányzik a hétköznapokból. Valami olyan izgalmat, érzést, gondolatot, ami egyébként csak úgy nem születne meg az egyénben. Adjon egy pluszt az élethez, plusz életkedvet, bölcsességet, magasabb rezgéseket, amiből az ember táplálkozni tud.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Íróként jelenleg is kaphatók a könyveim a könyvesboltokban és online is.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Karácsony előtt jelenik meg az új könyvem , Vanuatu bosszúja. Egy pár hét múlva már előrendelhető lesz a könyves oldalakon is, de folyamatos információval jelentkezem majd a könyvről, nemsokára borítóleplezés!!.