fbpx

Igyekszem úgy és olyan történetet alkotni, hogy az elgondolkodtató is legyen egyben.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Talán az, hogy olyan dolgokról, helyzetekről és problémákról írok, ami az embereket érdekelheti. Igyekszem úgy és olyan történetet alkotni, hogy az elgondolkodtató is legyen egyben.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

2007-ben kezdtem el az írással foglalkozni. Önszántamból csak tizennégy évesen vettem a kezembe könyvet, addig csak az iskolában feladott kötelező olvasmányokat olvastam, de egyiknek sem jutottam a végére. Amikor kiolvastam az első ifjúsági regényt, letettem és azt mondtam: „Én is írni szeretnék!” Azt szeretem benne leginkább, hogy nincsenek korlátok. Arról, azt és úgy írhatok, amiről én szeretnék.  

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Ilyen napot nehéz elképzelni, ha az embernek gyereke van, de hogy őszinte legyek, már nem is vágyom ilyen napokra. Elég, ha mindennap kapok egy kis időt ezekre, hiszen sokkal fontosabb most az életemben a gyereknevelés. Mivel sok a hobbim, így sosem volt gondom azzal, hogy lefoglaljam magam. Az biztos, hogy az írás és olvasás lenne a piramis tetején. De szeretek rajzolni, filmezni, zenét hallgatni, motivációs videókat nézni, és még sorolhatnám 😀

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A Mélypont c. regényem egy tizenhét éves lányról szól, akinek az élete fenekestől felfordul, amikor a barátja szakít vele, majd később értesül a nagybátyja haláláról, aki a családban a legközelebb állt hozzá. Miközben próbálja összekaparni magát, egyre több időt tölt egy olyan társaságban, ahol ahelyett, hogy épülne, inkább zülleni kezd… Az alkotás folyamata? Ez változó. Van, amikor témára építek, van, amikor egy éppen bevillanó képhez teszem hozzá a történetet/jelenetet, de van, amikor elég egy érzés, és jön az ihlet.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Nincs kiemelt kedvencem. Inkább azt három írót emelném ki, akiktől nagyon szívesen olvasok.

  • Lakatos Levente
  • K.A.Tucker
  • Robert Galbraith (J.K.Rowling)

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Most dolgozom az új regényemen, az áll hozzám a legközelebb. Egyrészt, mert a saját, valódi érzéseim találhatóak meg benne, másrészt egy elég komoly témát dolgozok fel, amivel sajnos nekem is meg kellett küzdenem néhány évvel ezelőtt. Akkoriban terápia volt az írás, amit a történetbe tudtam építeni.
Úgy gondolom, ez a könyv sokakat fog érdekelni. Főleg azokat, akik hasonlókon mentek keresztül. Erről a regényről egyelőre többet nem szeretnék elárulni.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

27 éves vagyok, feleség és egy mosolygós, imádnivaló kisfiú édesanyja. Pozitív felfogású ember vagyok, igyekszem a rosszban is meglátni a jót, és átgondolni, hogy mit kellett az adott helyzetből tanulnom. Szeretek beszélni, társaságban lenni, ugyanakkor szükségem van néha a magányra is. Nem igazán ismerem az „unatkozás” fogalmát. Mindig le tudom kötni magam. Szeretek célokat kitűzni, mert így van miért küzdeni. Ha pedig elérem, akkor még motiváltabb leszek és ez így megy tovább…

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Legyen érdekes a témája, amiről az emberek szívesen olvasnak. Legyen jól felépítve, szerethető karakterekkel és olvasás közben is tartsa fent az érdeklődést.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Október 30.-án jelent meg az első regényem, Mélypont címmel. Dedikálva tőlem is rendelhető a könyv, ugyanakkor megtalálható még a NewLine, Líra, Book24 és Álomgyár kiadónál is. Érdemes szétnézni, mert folyamatos akciók vannak.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!