fbpx

Tulajdonképpen tizenéves korom óta írok rövid történeteket. Szeretem a fantáziámat szabadon engedni, írás közben pedig élvezem az alkotást.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Fizika tanárként tudom, hogy a nagy felfedezések mindig úgy születnek, hogy ha valaki letér a tudomány már jól kitaposott ösvényéről és a szúrós bozótosba veti magát. Sokáig töprengtem azon, hogy mi az a helyszín vagy cselekmény, amit még senki sem írt meg regényben, mert csak így láttam esélyét annak, hogy egy könyvkiadó megkockáztatja azt, hogy egy ismeretlen kezdő író könyvét kiadja. Sikerült!!! Aranykút lett az első könyvem címe.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyakori kérdés egy gyerekhez: „Na, és mi leszel, ha nagy leszel?” Valaki tűzoltó, valaki űrhajós, én tudós akartam lenni. Egész nap nem csinálsz semmit, csak érdekes és új dolgokat találsz fel. Később felvilágosítottak, hogy ez nem teljesen így van, ezért módosítottam az elképzeléseimet arra, hogy jó, akkor író leszek. Tulajdonképpen tizenéves korom óta írok rövid történeteket. Szeretem a fantáziámat szabadon engedni, írás közben pedig élvezem az alkotást.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Reggel valahol a francia Rivierán ébrednék egy tengerparti szállodában. Reggeli a panorámás teraszon, utána strandolás, könnyű ebéd, délután séta Monacoban. Egy kávézóban ücsörögnék ráérősen és közben egészen véletlenül megismerkednék egy csodaszép lánnyal. Vennék neki száz szál piros rózsát és elmennénk együtt vacsorázni egy méregdrága éterembe. Francia pezsgő, Beluga kaviár, szarvasgombás szarvasbélszín stb. és ahogy haladnánk az időben, egyre nőne bennem a feszültség, mert tudnám, hogy mi következik majd ezután… Nos, jönne a pincér, hozná a számlát, de a csodaszép lány leintene: „Hagyd csak, majd én fizetek!” (Természetesen ez csak vicc, feleségem van és nagyon örülnék, ha egyszer az életben eljutnék egy Balaton parti szállodába…)

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő regényem részben egy férfi és egy nő szereleméről szól. Ez aztán az eredeti téma, csak pár millió történet született belőle! De a történetem mégis rendhagyó lesz. Legalább is én még nem találkoztam hasonlóval, sem filmben, sem könyvben.

Naponta két órát szoktam írni, tanítás mellett ennyire van energiám.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

  • Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
  • Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó
  • Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés (eredeti nyelven)

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Sokkal jobban szeretem a vidám történeteket, mint a szomorúakat. Az első könyvem, amit írtam, egy nagyon vidám könyv volt, de végül senki sem adta ki. Az ország akkori legnagyobb kiadója az utolsó pillanatban meggondolta magát és nem írtuk alá a megállapodást. (A mérgemben összegyűrt szerződést a mai napig őrzőm, talán egyszer majd sokat ér…) A legközelebb a szívemhez egy kabaréjelenet van, amit saját magam adhattam elő a Magyar Rádiókabaréban. Nagyon nagy élmény volt számomra egy öltözőben és színpadon lenni Magyarország híres színészeivel és humoristáival.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Nem szeretek megbántani senkit sem, de ha néha mégis sikerül, szerintem nem szégyen bocsánatot kérni, ettől nem leszünk kevesebbek csak többek. Viszont nagyon dühös tudok lenni, ha a jó szándékommal visszaélnek, vagyis hülyének néznek.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Érdekes legyen, hogy beindítsa az ember gondolatait.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

  • Libri
  • Líra
  • Bookline

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Egyelőre még csak Facebook oldalam van: