fbpx

Az írás jó hatással volt rám, és jött egy ötlet, hogy ha legalább egy embernek segíteni tudok, a történeteimmel, akkor már megérte.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

A mesekönyvekben, a mesék stílusa magával ragadó, gyönyörű, barátságos képekkel illusztrálva a gyerekek és a felnőttek számára is igazán szórakoztató, könnyed olvasmány. Ezek a mesék óvodások és kisiskolások számára készültek, felhívják a figyelmet, arra, hogy a játék a gyermek „főfoglalkozása” melynek legfontosabb mozzanata az öröm. Az én meséim olyan értékeket tanítanak óvodások számára, mint a bátorság, kitartás, erősítik a természet iránti vonzalmat, fejlesztik az érzelmi intelligenciát és a kreativitást. A regényemben, amit a főszereplő átélt, azt sokan megtapasztalhatták, csak más formában. A történetem mégis egyedi, ritka, mivel a születés és a halál egyszerre keveseknek van jelen életükben.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

2019 őszén kezdtem el írni, először egy regényt, amit 2020 januárban fejeztem be és 2021 tavaszán jelenik meg. A készülő regényem a New Line Kiadónál fog megjelenni. A regényírás közben írtam néhány mondókát és mesekönyvet, az utóbbi időben elkezdtem gyerekeknek mese történeteket kitalálni. Több mesekönyvet is írtam, azok pedig magánkiadásban fognak megjelenni. Azért kezdtem el írni, mert szerintem, jó érzés, ha látják és megértik az embert. Az írás jó hatással volt rám, és jött egy ötlet, hogy ha legalább egy embernek segíteni tudok, a történeteimmel, akkor már megérte. Szeretek alkotni.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Lenne egy balatonparti panorámás nyaralóm, ahol az alkotás mellett sütnék, főznék. Gyermekemmel és a férjemmel rengeteget játszanánk, nagyon sok minőségi időt tudnánk együtt tölteni.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A készülő regényemben három élet találkozik szinte egyszerre. Egy új élet kezdete, egy fiú, akinek minden lehetőség adott az életben. Egy anya, akinek valóra válnak álmai. Egy fiú élete pedig, befejeződik a földön. Az anya a kapocs közöttük. Mindkettővel van valamilyen kapcsolata. A fiúk soha nem találkozhatnak a földi életük folyamán. A történet során számos titok kerül napvilágra, ami felkeveri az állóvizet. Ez a könyv a szerelemről, a reményről szól. Második esély van ebben a felemelő történetben az újra indulásról. Annak története, amelyben megtanulják kezelni a múltat és újra bízni. A szereplők olyan helyzetekkel szembesülnek, amelyekre nincs egyszerű válasz. A halál, a hitetlenség, az együttérzés, az önfeláldozás, az empátia, a szeretet és a megbocsátás mind összehozza a történet szereplőit. Időnként a történet szívszorító, de vannak édes események is, és a történet egy kielégítően boldog véget ér. A New Line Kiadóval közösen dolgozunk, hogy a mű egy zseniális alkotás legyen.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

  • Jelenleg a kedvenc versem: Kristina Clau – Varázsoljunk! 
  • Varga (Széchenyi) Szidónia: Szeretetben festménye igazán lenyűgöző számomra.
  • Móricz Zsigmond: A boldog ember című műve a kedvencem.

 6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Az első mesekönyvem, amely Marcipán kutya kalandjairól szól. Az Epres család egy cukrászda előtt találkozik egy kiskutyával, akit hazavisznek, és onnantól kezdve megváltozik az élete. Jó helyre kerül, elkezd barátokat szerezni, akikkel különböző kalandjaik vannak. Egy gyönyörű őszi napon lelt új gazdára és új otthonra Marcipán, a kiskutyus. Az új otthon egyben új környezetet, új barátok ígéretét is magában hordozza, így történt ez Marcipán kutyus esetében is. Új barátokat talált, akikkel megannyi csodás kalandban volt része. A Marcipán kutya kalandjai című mesekönyvben, a mesék stílusa magával ragadó, gyönyörű, barátságos képekkel illusztrálva a gyerekek és a felnőttek számára is igazán szórakoztató, könnyed olvasmány. Ezek a mesék óvodások számára készültek, felhívják a figyelmet, arra, hogy a játék a gyermek „főfoglalkozása” melynek legfontosabb mozzanata az öröm. A Marcipán kutya mesék olyan értékeket tanítanak óvodások számára, mint a bátorság, kitartás, erősítik a természet iránti vonzalmat, fejlesztik az érzelmi intelligenciát és a kreativitást.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Egy igazán varázslatos helyen élek, Tatán, 15 perc sétára lakok a tatai Öreg-tótól. Szerintem a legszebb város Magyarországon. Ilyen gyönyörű helyen készülnek a műveim.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egyedi legyen, tűnjön ki valamivel a többi közül. Értéket közvetítsen.

Mesekönyvnél, egyrészről fontos, hogy a nyelvezete befogadható legyen a kicsik számára is. Kulcsszerepe van a borítónak abban, amiért egyáltalán kézbe veszünk egy könyvet.  A borító harmonizáljon a tartalommal. Barátságos, gyerekbarát legyen az illusztráció. 

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

November 28-án lesz az első könyvbemutatóm. A saját weboldalamon lehet megvásárolni a könyveimet.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!