fbpx

Már tinédzser koromban írtam novellákat, amelyek soha nem jelentek meg és el is vesztek azóta. Szeretek történeteket kitalálni, és sokszor úgy érzem, hogy az írás megnyugtat, egyfajta terápia a számomra.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

A sajátos témák, a cselekmény-centrikusság és a filmszerű jelleg.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Már tinédzser koromban írtam novellákat, amelyek soha nem jelentek meg és el is vesztek azóta. Szeretek történeteket kitalálni, és sokszor úgy érzem, hogy az írás megnyugtat, egyfajta terápia a számomra.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Akkor még többet írnék és olvasnék. Tovább erősíteném a nyelvtudásomat.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Horror regény megjelentetését tervezem, a témáját azonban nem árulom el. Ebben az évben nagy valószínűséggel már nem is fog megjelenni. Nem vagyok alapos író. Azt értem ezalatt, hogy nem témavázlattal, karaktertáblázattal, és jegyzetekkel kezdek hozzá az írásnak. Nekem az ilyen hozzáállás túl tudományos, és meg is ölne minden örömöt, amit az írásból merítek.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Pillanatnyilag Stephen Kingtől „A Setét Torony” – széria, aztán Chuck Palahniuk: Harcosok klubja, végül Henri Charriere: Pillangó. De ha egy év múlva kapnám ugyanezt a kérdést, nem biztos, hogy ugyanezeket a könyveket mondanám.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Második regényem, ami „A legbelsőbb fegyver” címet viseli. Egy iszlamistákhoz csatlakozó francia kiábrándulásának és megszabadulásának fiktív története.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Soha nem tartoztam azon írók közé, akik szeretik magukat előtérbe tolni. Annyit mondanék magamról, hogy születésemtől kezdve Debrecenben élek. Az iskoláim elvégzése után hivatalnokként, illetve tanárként dolgoztam.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Ha könyvről van szó, akkor legyen célratörő és cselekményorientált. Ne legyenek benne felesleges párbeszédek és leíró részek, mivel utálom a céltalan fecsegést és az olyan írói hozzáállást, ami képzelőerő nélküli szellemi kiskorúnak tekinti az olvasót. Ha pedig festményről vagy szoborról beszélünk, akkor ne legyen a természet vagy valamiféle minta puszta másolata. Legyen benne valami eredeti.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Az Álomgyárnál, a Könyv Gurunál, a Librinél és a Líránál és még sorolhatnám.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!