fbpx

Szeretném az olvasókkal megmutatni, hogy vannak tehetséges íróink kis hazánkban.

Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Az, hogy blogomon eleinte magyar szerzők könyveiről kezdtem írni, interjúkat készíteni. Szeretném az olvasókkal megmutatni, hogy vannak tehetséges íróink kis hazánkban. Blogom mellett van egy magazinom is, ahol rajtam kívül még heten szerkesztjük, szintén hasonlóan magyar szerzőket, írókat bemutatva.

Mióta alkotsz, és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

A blogomat 3 éve, magazinom 1 éve. Mindkettőt, azért szeretem, mert sok íróval állhatok kapcsolatban. Részemről óriási megtiszteltetés, ha olvashatok tőlük könyvet, és írhatok róla.

A blogomat próbaként kezdtem el, mert én hallássérült vagyok. Gondoltam kipróbálom, hogy meddig, mennyire lesz másoknak érdekes. Kb 2-3 hónapot jósoltam, ebből 3 év lett.

Magazin is ebből alakult meg. Sok magazinnál voltam, és azt figyeltem meg, hogy alig volt valami cikk a hazai írókról. Illetve nagyon megszűrték kikkel is álljanak vagy működjenek együtt. Magazinnál ilyen nincs. Mondjuk, a szerkesztőinknek meg van a döntés joga, hogy mit vállalnak be.

Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Olvasnék egész nap. Egy nyugis nap, amikor kiolvashatok, egy könyvet vagy befejezhetem a munkámat. Illetve cikkeket készíthetnék.

Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Bloggerként elég sokféle dolgot csinálok. Pl interjúkat készítek, véleményt írok egy – egy könyvről, vagy épp ajánlót készítek és idézeteket. Előre eltervezem, mi kerüljön fel a blogomban. Magazinnál nincs kikötés, mindenki akkor tesz fel cikket, amikor tudd. Hisz elég sok cikk van, és úgy gondolom, elég sokan ismernek is, hogy nem nagyon kell erőltetnem az ismertségre.

Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Nagyon sok kedvenc regényem van. Szeretem a romantikát, horrort, akciót, thrillert. Igazából hangulatfüggő vagyok. Ha nem gond, nem sorolnám fel, mert akkor tuti kihagynék valakit. Szóval több zsánert szeretek olvasni.

Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A magazin, el sem hiszem, hogy már egy éves. Hihetetlen, hogy idáig eljutottam és ennyi mindent elértem a blogom mellett. Nem számítottam igazán, hogy elérhetem a kitűzött célt.

Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Ahogy említem, hallássérült vagyok gyerekkorom óta. Otthon dolgozom kézművesként, emellett van blogom és egy ingyenes magazinom. Szeretek olvasni, írni véleményt, bemutatni másoknak az adott könyvet. Szívesen veszek könyveket, de szoktam kapni recenziót, tiszteletpéldányt is. Jelenleg több mint 2ezer könyvem van, mindezt évek alatt gyűjtöttem.  

Blogommal, magazinommal az a célom, hogy az olvasóknak bemutathassam a magyar szerzőket. Ehhez vannak is segítőim, akik ugyanúgy szenvedéllyel kiállnak az írók, szerzők mellett. Én is ezt teszem nap, mint nap. Őszintén hiszem, hogy érdemes segíteni, kiállni értük. Hál Istennek, vannak még mellettem mások is, akik szintén kiállnak a szerzők, írók mellett. Ez a valaki Menyhei Mónika.

Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Legyen figyelemfelkeltő, tehetséges, humoros és élethű.

Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!