fbpx

Azért szeretek írni és rajzolni egyaránt, mert szeretnék minél többet adni magamból.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Minden történet egy aprócska darab belőlem, a szereplőim élnek és nem csak léteznek, mintha ők akartak volna az adott történet világába születni. A rajzaimra is ugyanez jellemző, szeretek az érzelmeimtől vezérelve alkotni.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Írni általános iskolában kezdtem, az iskolaújságba apróbb cikkeket, később magamnak alkottam, hogy kiszakadjak a hétköznapokból, majd egy hosszú szünet után három évvel ezelőtt kezdtem el komolyabban foglalkozni mind az írással, mind a rajzzal. Azonban nagyjából egy éve publikáltam először wattpadra, hogy visszajelzéseket kapjak és fejlődhessek azok által. Azért szeretek írni és rajzolni egyaránt, mert szeretnék minél többet adni magamból. Ha már csak egy ember elmosolyodik egy viccemen, izgul egy karakteremért, megremeg a szíve egy szomorú résznél, esetleg könnyeket is hullat, akkor tudom, hogy hatottam rá, hogy átérezte azt, amit én éreztem, amikor lejegyeztem a szavakat, amikor mondatokat adtam a szereplőim szájába, tetteket a kezükbe. És ha ez által megszeretik, amit csinálok, az egy hihetetlen plusz és megérte dolgozni vele.

 
3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Nem tennék sokat, csak leülnék egy fa alá a kellemes melegben, ahol nyugodtan írhatnék, rajzolhatnék.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Sajnos vagy sem, de túlbuzgó vagyok, így több mindenben vagyok egyszerre benne. Azonban nemrég kezdtem bele egy romantikus történetbe, amiben a két fiatal nem éppen úgy indul neki, hogy ebből kapcsolat is lehet. Ezt a románcot követhetjük végig addig a pontig, amíg rá nem eszmélnek már rég átlépték azokat a határokat. Mindeközben pedig megismerkedhetünk a falusi élet vicces, vagy éppen nem vicces elemeivel is. Ha a folyamat a kérdés, akkor a válasz az, hogy füzet és toll, amibe akkor és ott tudom lejegyezni, amikor időm engedi. Ennek az is az oka, hogy a hagyományos írás számomra könnyebb és jobban is esik a lelkemnek, mint a gép előtt vesztegelni, míg hol megszáll, hol elhagy az ihlet.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kedvenc íróim:

  • Cassandra Clare: Az Árnyvadász világ, amit felépített egyszerűen elvarázsolt és magával ragadott, azonban, ha ki kell emelni belőle, akkor mindenképpen A pokoli szerkezetek trilógiája lenne.
  • Sarah J. Maas: Üvegtrón sorozata, ami hasonló okokból nagy szerelem, mint Cassandra könyvei.
  • J.Lynn Armentourt: Várok rád sorozata

Vers:

  • József Attila: Óh szív! Nyugodj!
  • Petőfi Sándor: Szeptember végén
  • Edgar Allan Poe: Lee Annácska

A kedvenc festményeim és rézmetszet:

  • Albrecht Dürer: Az apokalipszis
  • Diego Velázquez: Az udvarhölgyek
  • Szinyei Merse Pál: Lilaruhás nő

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Mindegyik, de azt hiszem, hogy talán egy picivel kiemelkedőbb az Újrajátszott múlt című regényem, amelyben egy rossz sorsú nő visszakerül a saját középiskolás énébe, ahol nem csak lehetősége nyílik arra, hogy megváltoztassa a jövőjét, de egy angyal segítséget kér tőle, hogy mentse meg az egyik lányt, aki az öngyilkosságba menekül a depresszió elől. A történet több kényes témát is boncolgat, miközben szórakoztató is.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

1987-ben születtem, és három gyermek édesanyja vagyok. Egy évvel ezelőtt teljesült az egyik nagy álmom és grafikus vizsgát tettem, de még egyelőre nem helyezkedtem el a szakmában. Igyekszem rengeteget tanulni és gyakorolni, hogy ne csak egy hobbi legyen az írás. Ezen felül imádok gyerekszobákat pingálni, bár egyelőre ez is gyerekcipőben jár, itthon a saját kiscsibéimnek.


8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Nekem az a fontos, hogy ha ránézek, ha beleolvasok, átérezzem, amit a művész éreztetni akart. Fontosnak tartom, hogy bele tudjam magam élni egy könyvbe, hogy megsirattasson, hogy nevessek, ha a szereplők nevetnek, hogy izguljak én is. Egy jó kép vagy szobor pedig hasson rám. Bárhogyan, csak hasson.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem, de nagyon remélem egyszer sikerül majd eljutnom arra pontra is.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!