fbpx

Szerintem, ami különlegessé teszi a műveimet az az, hogy mindenki megtalálhatja benne saját magát.


1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Szerintem, ami különlegessé teszi a műveimet az az, hogy mindenki megtalálhatja benne saját magát. Egy picit mindenki úgy érezheti, hogy magáénak szól a versem/novellám/regényem.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

11 éves koromban írtam meg az első versemet. Azóta folyamatosan alkotok. Verseket, novellákat és egy regényem is készülőben van. Az pedig, hogy mit szeretek benne? Kifejezhetem önmagam. És jobbá tehetem akár egy pillanatra is annak az embernek az életét, aki olvassa.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Visszamennék a 60-as évekbe és ott töltenék egy napot. Korhű öltözetben lennék, megnéznék egy színházi előadást, elmennék táncolni és később megalkotnám az élményeimet.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A legközelebbi versem szinte sosem tudom előre, hogy mikor készül el és miről fog szólni. Ha jön, az ihlet egyszerűen csak írok. Viszont a regényem, ami készül, az egy naplókötet lesz. Az alap témája a húgom autizmusa és az ezzel való együttélés, de a végére ez a téma picit kinőtte magát és javarészt a mindennapjaimról szól.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

A három kedvenc. Az a baj, hogy imádom, a művészetet legyen szó bármiről. De ha mégis mondani kéne kedvenceket, akkor az első helyen Kosztolányitól lennének az Esti Kornél novellák. Azok közül nem tudok egyet sem kiemelni, ugyanis egyformán imádom őket. A második Babitstól a Húsvét előtt c. verse. A harmadik pedig Franz Kafkától Az átváltozás c. műve.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Egy alkotásomat elég nehéz kiemelni, de ha mindenképpen kéne, akkor a nemrég íródott versem volna az, melynek címe: Színházban jártam. Számomra mindig is nagy élmény volt a színház, ugyanis nagyon vonz a színészi élet, de csak a színházi, filmekben nem szerepelnék szívesen. Ez a versem a Pál utcai fiúk c. előadás után született, ami annyira magával ragadott, hogy úgy éreztem egyszerűen ott lenne a helyem nekem is a színpadon. Azóta is sóvárgok ez után az élet után, de majd meglátjuk, hogy végül hogyan is alakul az élet.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Amit érdemes tudni rólam, hogy élek-halok az irodalomért. Naphosszakat tudnék róla beszélni, vagy éppen hallgatni valakinek az előadását róla. Imádom a festészetet, jelenleg is festek, csak nem hinném, hogy olyan magas szinten, hogy festőnek nevezhetném magam. Ezen kívül gitározgatok, ugyanis imádom a zenét. Egyébként a cselló a kedvencem. Kár, hogy rajta nem tudok játszani. Imádok táncolni, kisebb koromban balettoztam, és néptáncoltam. Azóta is nagyon magával tud ragadni a táncolás. Jelenleg fényképésznek tanulok, mert a fotózás is nagyon érdekel. Szóval tulajdonképpen engem minden érdekel, ami művészet. Nemsokára nyomdában lesz az első verses kötetem. Család, barátok, insta követők szeretnének így támogatni, szóval, ha érdekel, akkor nyugodtan jelentkezhet nálam bárki.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egy jó alkotásnak nincs ismérve szerintem. Nincs jó, vagy rossz alkotás. Ha az alkotásoddal elérted azt a célt, amit szerettél volna, akkor az egy jó alkotás.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A munkáim kisebb kiállításokon vettek részt, még az általános iskolában, gimnáziumban, a helyi könyvtárban. Megvásárolható tőlem az első kötetem. Az instagram oldalamon keresztül fel lehet velem venni a kapcsolatot, vagy facebookon, esetleg emailben.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Elérhetőség:

E-mail: korenybabett@gmail.com,