fbpx

Ami szerintem különlegessé teszi a műveimet az a kalandhoz és rejtélyekhez való viszonyulásom bennük, a filmszerű jelenetek és érzékletes tájleírások, valamint az egyedi hangulatuk.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Ami szerintem különlegessé teszi a műveimet az a kalandhoz és rejtélyekhez való viszonyulásom bennük, a filmszerű jelenetek és érzékletes tájleírások, valamint az egyedi hangulatuk.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Már középiskolás korom óta alkotok – most töltöttem be a 35-öt -, kissé magamnak való személy vagyok, így valahogy természetesnek tűnt, hogy ez legyen a hobbim. Természetesen sokat olvasok, így ez is magával hozta ezt a fajta érdeklődésemet. Azt szeretem benne, hogy általa vadregényes tájakon kalandozhatok, új dolgokat ismerhetek meg, miközben az adott témában kutatok és gyűjtöm az információkat, de segít kiszakadni a szürke hétköznapokból is.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Valószínűleg olyan, mint szabadnapokon, mikor írhatok, filmezhetek, játszhatom a gépen, zenét hallgathatok és olvashatok.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő regényem, ami remélhetőleg még idén megjelenik majd egy kalandregény, amiben keveredik a krimi és a thriller, Négy lövés a címe. Görögországban játszódik, a főszereplő egy visszatérő karakterem, Iliász Venizélosz nyomozó, aki egy sorozatgyilkos nyomába ered Athénban.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Sok kedvencem van, de ha választanom kellene, akkor talán az alábbiakat említeném:

Michael Curtis Ford – Az utolsó király

Bíró Szabolcs – Non Nobis Domine

Paul Sussman – Kambüszész elveszett hadserege.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Nehéz kérdés, azt hiszem a 2015-ös Szirének éneke című könyvem. Ebben is Iliász Venizélosz nyomozó a főszereplő, Szími-szigetén játszódik. Krimi és thriller keveredik benne némi misztikummal vegyítve. A benne uralkodó feszült hangulat, az újabbnál újabb rejtélyek és álomszerű események, valamint maga a helyszín miatt is igen kedvelt számomra, igyekeztem megragadni benne a sziget festői jellegét. A történet mélyén egy családi dráma húzódik, ami a könyv végén éri el a tetőpontját.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Igazából nem vagyok valami érdekes személy, csendes, barátságos figura vagyok, érdekel az ókori történelem, a régészet, a tudományok és imádom a filmeket. Kissé antiszociális is vagyok, de azért még az elfogadható mértékben. Szeretem, ha van időm egyedül lenni. Viszont szeretek túrázni és utazni, kedvelem az állatokat.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Szerintem egy jó műalkotás ismérve az, ha képes egyszerűen, de izgalmasan átadni az alkotó szándékát. Könyv esetében, hogy szórakoztasson, vagy éppen ismereteket bővítsen, de könnyedén és érdekesen, érthetően.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem volt kiállításom még, természetesen a könyveim kaphatóak boltokban szétszórva az országban, de főleg online a Libri, Líra, Bookline vagy az Underground kiadó és Gyémántfelhő kiadó webshopjaiban.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

A könyveimről és novelláimról a Facebook szerzői oldalamon és a Wattpad.hu oldalán lehet tájékozódni az alábbi linkeken: