fbpx

Elsősorban író vagyok, de néhány vers is papírra vetődött. (A rajzolás csak hobbi)

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

A fekete humor, a naturalisztikus leírás, az életszagú történetek. 


2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

2018-ban jelent meg az első regényem. Azért kezdtem el írni, mert egyszerűen úgy éreztem, hogy írnom kell egy krimit. Az írásban azt szeretem, hogy szárnyalhat a fantáziám, hogy olyat is leírhatok, amit esetleg nem mernék vagy tudnék kimondani.


3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Hú, ez egy jó kérdés! Elég izgága vagyok, nem tudnék csak egy dolgot tenni. Elég sok minden belefér 24 órába és elég kevés is. Mivel családom van (három gyerek és a párom), akik bőven beosztják az időmet, egy olyan napot szeretnék, amit igazságosan meg tudok osztani a család és az írás között. Hogy mit jelent ez pontosan? Amikor leülök, mert le kell ülnöm írni, egy tündér varázsolja el a családot egy picit úgy, hogy pont ne akkor kelljek nekik.


4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Nagyképűen hangzik, de az az igazság, hogy négy könyvet írok most egyszerre. Négy különböző stílus, négy külön történet. Izgalmas és nagyon megterhelő. Mindig beugrik egy gondolat, ami arra késztet, hogy most valamelyiket folytassam. Nagyon szeretem mind a négyet, de erőt kell vennem magamon és fel kell állítanom egy sorrendet.


5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Regény:
Cecilia Ahern: Bárcsak láthatnál!
Max Brand: Ki lesz az utolsó?
Patrick Süskind: A parfüm


Vers:
Fodor Ákos összes verse
Szabó Lőrinc: Tavasz
Ady Endre: Elbocsátó szép üzenet


Festmény: a párom festményei


6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Két megjelent könyvből nehéz választani. A krimi azért mert az első, a novellás azért mert mindegyik más, de bennük vagyok én is. A krimi egy sorozatgyilkos története, amiben az olvasó egyaránt belelát a gyilkos fejébe, követheti a nyomozók gondolatmenetét és átérezheti az áldozatok szenvedéseit. A novellás nyolc -külön történetet foglal magába, különböző stílusokban. Van amelyik szomorkás, van szellem sztori, sci-fi, ironikus, vámpíros…  Szóval elég színes kötet. 


7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Polgári mivoltomban három gyermeket nevelek a párommal. Ilyet bármelyik sarkon találsz, a család kifejezetten téged tesz boldoggá. Íróként talán az, hogy nő létemre nem riadok vissza a naturalisztikus leírásokról, ha egy gyilkosságról vagy a halálról van szó. Nem írok rózsaszínt, hanem igenis ott az élet fekete oldala is a történeteimben. Az irónia, mert az ember nem egyszerű és minden bonyolult. Hogy nem minden fekete fehér, hanem színes és nem minden az, aminek látszik.


8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Érdekelje az embereket. Legyen véleményük róla. Jó vagy rossz, egyre megy. Mert minden kritika épít. De ha már felvonják a szemöldöküket vagy mosolyra húzódik a szájuk, azt jelenti, hogy felkeltette az érdeklődésüket. A reakció a lényeg. Annak megléte már azt jelenti, hogy jó.


9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Két könyvem jelent meg eddig. A Kínzó az Underground Kiadónál rendelhető meg nyomtatott formában, e-bookban pedig számos oldalon. A novellás, A Képzelet nyolc bugyra pedig a Mogul Kiadónál. 


10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid?