fbpx

Elsősorban író, emellett grafikus, forgatókönyvíró, rendező, fotós és tetoválóművész.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

A tesztolvasóim szokták mondani, hogy nagyon jól tudok láttatni. Bármit is írok le, amikor olvassák, látják maguk előtt a történéseket, a szereplőket, olyan elevenen, mintha nem is olvasnának, hanem filmet néznének.


2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Az általános iskola első osztálya után, ahogy megtanultam írni, a nyári szünetben meg is alkottam életem első műveit; két mesét. Azóta lényegében folyamatosan írok. Tizenévesen inkább verseket, aztán huszonévesen romantikus regényeket kezdtem írni, valamint novellákat, amik inkább a szépirodalom körébe tartoznak, nem a szórakoztató irodalomba. Ezek helyét vették át később a maffia történetek, illetve az utóbbi időben egyéb krimik és akciók. Azért kezdtem el írni, mert nem volt választásom, mindig is voltak bennem történetek, amiket ki kellett írnom magamból. Ahogy mondani szoktam, nem én választottam az írást, hanem az írás választott engem. Amit a legjobban szeretek benne, hogy amikor leülök a szövegszerkesztő elé és írni kezdek, egy egész más világba kerülök, magam mögött hagyhatom a hétköznapok gondjait. Feltölt, kikapcsol, és kiírhatok magamból tulajdonképpen bármit. Jobb és olcsóbb, mint egy terapeuta. 🙂


3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Egy olyan napnak, amin azt csinálok, amit csak akarok, több verziója is van. Mivel elég sok dolog van, amit imádok csinálni, és sajnos mindenre kevés huszonnégy óra. A nap egy részét mindenképpen a gyermekeimmel és a kutyánkkal töltött idő tenné ki, ami mellett vagy az írás, vagy a fotózás, tetoválás vagy forgatás kapna még helyet.


4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő regényem egy speciális terrorista-ellenes egység tagjainak újabb kalandjairól szól. Az első rész népszerűbb lett, mint vártam, ötlet is volt még bőven, így további részek megírása mellett döntöttem. Az alkotás folyamata egyszerű. Napközben csak fejben szövődik tovább a történet, amikor pedig este minden egyéb teendőmet letudtam, leülök a gép elé, és igyekszem írásban is utolérni a fantáziám. 🙂


5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Két legkedvesebb regényem Gabriel García Márquez Száz év magány és Szerelem a kolera idején, kedvenc versem pedig Szabó Lőrinctől a Semmiért egészen.


6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Kedvencem az ötrészes DiAngelo sorozat. Maffia történetek, fikció egy család életéről és a szervezett bűnözésről. Amikor elkezdtem írni, még fogalmam sem volt róla, miről fog szólni a történet, csak a főszereplőmet láttam magam előtt, egy magas, kopasz, talpig öltönyös, félig amerikai, félig olasz férfit, akiről annyit tudtam, hogy egy maffiaszervezet leendő feje. Csak leültem írni, hagytam élni a karaktereket és ők elmesélték a történetüket. Olyannyira, hogy végül öt könyvet is kitett a sztori. Idő közben nagyon a szívemhez nőttek a történet szereplői, akkoriban féltem tőle, hogy többé nem is fogok tudni másról írni, csak róluk. Aztán persze ez nem így lett, de jó pár évig szinte mint családtagok voltak jelen az életemben.


7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Háromgyermekes anyuka vagyok, kutyakiképző, tetoválóművész, motivációs tréner. Ezek mellett igyekszem megtalálni a kellő időt az írásra, fotózásra, filmezésre és rajzolásra is. Ez időnként nem könnyű, van, hogy egyik-másik terület egy időre háttérbe szorul, de egyikről sem tudnék végleg lemondani. Szarkasztikus vagyok, nagyszájú, sokak szerint extrém megjelenésű, imádom a gótikus metált, a dark rockot, de Beethovent, Wagnert is, imádok színházba, operába járni, olvasni, filmeket nézni.


8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Sokfélék vagyunk, sokféle ízléssel. Ami az egyik embernek tetszik, az a másiknak nem, és ez így van rendjén. Egy műalkotás szerintem attól lesz jó, hogy ezt a tényt a művész is figyelembe veszi, és nem akar megfelelni mindenkinek. Legjobb esetben senkinek – úgy alkot, mintha csak magának, a saját maga örömére tenné, mintha az elkészült művet sosem látná, hallaná, olvasná senki. Így felszabadultan tud alkotni, nem feszélyezik és befolyásolják félelmek és gátlások.


9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A fotóimból, illetve a grafikáimból is nyílt már kiállítás. Több antológiában megjelentem, volt kiadva több regényem, valamint egy novellás kötetem is, mivel azonban a kiadóval nem hosszabbítottam meg a szerződést, ezek már nem kaphatóak. Jelenleg kiadót keresek, de nagy rá az esély, hogy szerzői kiadás mellett döntök egy nyomdával szerződve.


10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!