fbpx

Azóta alkotok, amióta tudok ceruzát fogni a kezembe. A családomban mindig, mindenki alkotott. Számomra természetes, hogy én is ezt csinálom.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Műveimet az teszi különlegesség, hogy hiányt pótolnak, kevés hasonló van forgalomban.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Azóta alkotok, amióta tudok ceruzát fogni a kezembe. A családomban mindig, mindenki alkotott. Számomra természetes, hogy én is ezt csinálom. Eleinte rajzoltam, majd verseket írtam, ruhát terveztem. Később (szerzőtárssal) társasjátékokat, ezoterikus könyvet adtunk ki (1994) és játékkártyát készítettünk. Nagy élmény számomra ceruzával és vonalzóval absztrakt képeket szerkeszteni. Az alkotásokban azt szeretem, hogy szárnyalhat benne a fantáziám. Az élet olyan oldalát mutathatom meg az embereknek, amely esetleg elkerülte a figyelmüket, hogy így is lehet élni. MOST oktatási segédanyagot mutatok be. Apró lépéseket teszünk meg a BIZTOS tudás felé.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Minden napomon azt tehetek, amit akarok. Olvasó, verselgető, történeteket író családban élek. Mindig szabad folyását engedték a szüleim kreativitásom kibontakoztatásának, hisz ők maguk is azt tették és teszi most is édesanyám. Minden alkotó számára, így nekem is FONTOS, hogy megengedő, inspiráló környezet vegyen körül.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő alkotásom szintén oktatási segédanyag. A szorzótáblát teszem szerethetővé, könnyen megtanulhatóvá a gyerekek számára. Az azt követő teljesen más témakör. De az még néhány év. Remélem itt is bemutathatom. Az alkotás folyamata mindennapos az életemben. A munkahelyi és családi teendők között is eszembe jut, mit hogyan kellene…Ezért mindig van nálam erre rendszeresített füzetecske. Amikor halkká válik körülöttem a világ: azt este csendjében vagy a hajnal fényében, papírt és ceruzát veszek elő, aztán alkotok.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Hosszú lenne felsorolni, de tartok attól, hogy bárkinek bármely művét megnevezném, számomra beskatulyázást eredményezne.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Legtöbb alkotó az válaszolja, amelyiken éppen dolgozik. Én is így érzek.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Vidám alaptermészetű, humoros, impulzív személyiség vagyok.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Számomra a jó alkotás ismérve, hogy érzelmileg magával ragad.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

A fentebbiekben említett szerzőtársammal 1994-ben ezoterikus témájú könyvet alkottunk és állítottunk elő nyomdai úton. Könyvünk eladása során tapasztalatot szereztünk a könyvesek világáról. Magántulajdonban lévő, kis könyvesboltokban nagy szeretettel fogadtak bennünket. Anyagi lehetőségeik szerint rendeltek könyveket tőlünk. A nagyobb városokban lévő boltok, csak könyvnagykeresekedőktől vásároltak, közvetlenül tőlünk nem. A nagykereskedők pedig a több lépcsős jutalékrendszer miatt olyan magas áron tudták eladni a könyvet, melyet a vevők nem tudtak kifizetni. Megtanultuk, hogy a leghatékonyabb, ha a vevőnek közvetlenül mi adjuk el a könyvünket. Több időt igényelt, de a vevők örömét látva, mindenért kárpótolt bennünket. JELENLEG az olvasás munkafüzetem rendelhető. PDF formátumban küldöm el, így nem terheli postaköltség.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!