fbpx

Szívvel-lélekkel dolgozom minden grafikámon és van, hogy eltelik jó pár nap is, míg úgy ítélem meg, hogy jól sikerült.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Szívvel-lélekkel dolgozom minden grafikámon és van, hogy eltelik jó pár nap is, míg úgy ítélem meg, hogy jól sikerült.


2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyerekkorom óta szeretek rajzolni. A tudományos-fantasztikus irodalom iránti rajongás vezetett arra, hogy a fantáziavilágokat képileg is megjelenítsem, először ceruzával, majd a korlátlan lehetőségeket biztosító számítógép segítségével.


3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Egy ilyen napon, szívesen túráznék, kirándulnék a természetben, vagy meglátogatnék egy történelmi várost, barátaim társaságában és gazdag élményekkel térnék haza.


4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

2019 novemberében, úgy gondoltam, hogy írhatnék rövid történeteket az elkészített grafikáimhoz, így született meg a “Magellan” Űrexpedíció, amely azóta egy teljesen új projektté nőtte ki magát és ennek szentelem időmet, hogy kidolgozzam a benne szereplő karaktereket, űrhajókat és földönkívüli fajokat.

A másik novellám, “Athania árnyai” szintén kapcsolódik a “Magellan” Űrexpedícióhoz. A két sci-fi novellában, bejárhatunk különféle csillagrendszereket és bolygókat. Megismerkedhetünk barátságos földönkívüliekkel, akikkel szövetséget köthetünk és kereskedelmet folytathatunk. Természetesen nem maradnak el a csillagközi háborúk sem, köszönhetően pár gonosz szándékú földönkívüli fajnak, akik még több csillagrendszert követelnek maguknak. Pár hónapja elkezdtem verseket is írni, melyek egyszer helyt kapnak a fent említett novellás kötetben.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Szeretek olvasni, főleg tudományos-fantasztikus novellákat és regényeket, de kedvelem Karl May és J.F. Cooper indiánregényeit is.

Kedvenc íróim közé tartoznak:

Nemere István,

Zsoldos Péter,

Arthur C. Clarke,

Isaac Asimov,

Alfred Bester,

Snowdon King,

Jack Vance,

Ray Bradbury,

Jules Verne,

Stanislaw Lem,

Ljuben Dilov.

Kedvenc regényeim:

„Tigris! Tigris!“ – Alfred Bester

„Világok világa“ – Nemere István

„A gyermekkor vége“ – Arthur C. Clarke

Kedvenc grafikusaim:

Chris Foss

Peter Elson

Ralph Mcquarrie

David A. Hardy

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Régen sokat rajzoltam kézzel, mikor meg lett már egy elég jó számítógépem elkezdtem foglalkozni számítógépes grafikával és játékmódok készítésével. Nagyon sok számítógépes grafikám van melyek közül néhány megjelent külföldi és online magazinokban. Igyekszem minél szebb és érdekesebb grafikát készíteni, de amit a legjobban szeretek az a könyvborítók tervezése és készítése.


7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Számítógépes grafikával foglalkozom és pár éve az írással is megpróbálkoztam. Úgy szól a mondás, hogy „Egy kép többet mond ezer szónál“, de kezdem megszeretni, hogy most már nem csak képekben, fejezem ki magam, hanem immár írásban is. Úgy vagyok vele, hogy addig dolgozok egy adott feladaton, legyen az grafika vagy írás, amíg jó nem lesz szerintem. Szeretek még űrhajó maketteket készíteni mindenféle kacatból, maradék tartozékból. Nagyon sok ideig játékmódokat is készítettem olyan számítógépes játékokhoz, mint Star Trek Armada 2, Gratuitous Space Battles, Homeworld 2.  Szeretem látni, mikor egy általam megépített űrhajó „életre“ kell az adott virtuális univerzumban és fel lehet szerelni különféle pajzsokkal és védelmi fegyverekkel.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egy műalkotás akkor lesz jó, mikor az alkotó szívvel-lélekkel dolgozik és ezáltal meg tudja osztani gondolatait, élményeit más emberekkel is.


9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Régen volt kiállításom, de aztán már csak külföldi és online magazinokban jelentek meg grafikáim s volt olyan is hogy együtt dolgoztam bizonyos projekteken, más külföldön élő grafikusokkal, mint például Bob Bello, Peter Saga, Connor Zelinsky, Lee Crystal, Roderick Galdwish.


10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!