fbpx

A festés számomra menedék, kikapcsolódás egy darabka a nyugalom szigetéből. Mikor festek, önmagam lehetek, nincsenek elvárások, nem kell megfelelni másoknak.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Én úgy gondolom az állatok ábrázolása az, ami különlegessé teszi. Valahol a fotorealisztikus és a művészi ábrázolás között szeretném megtalálni az utat. Nem tudok és nem is akarok fotorealisztikus szinten festeni, de szeretem kidolgozni a festményeimet. És nálam ehhez párosul a fekete háttér, mert a színek és különböző textúrák, sokkal jobban érvényesülnek, szinte tapinthatóvá válnak. Most már csak fekete hátteret használok az állatportrékhoz.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

2012- be próbálkoztam meg először komolyabban a festéssel, megvettem első festő felszerelésem, festőállvány, akrilfesték, ecsetek, vásznak… és egyből beleszerettem, mégis voltak kisebb-nagyobb szünetek, amikor úgy éreztem nekem ez nem megy, hogy ennek nincs semmi értelme. De családom és barátaim biztatására mindig újra próbálkoztam… Kisfiam születése után 2 évig nem festettem, de éreztem, hogy valami hiányzik az életemből ezért elővettem a felszerelésem és újra neki kezdtem a festésnek. Próbálkozásaimnak végül 2016-ban meg is lett az első eredménye… (PannonColor naptárpályázat-október hónap festőnője)

A festés számomra menedék, kikapcsolódás egy darabka a nyugalom szigetéből. Mikor festek, önmagam lehetek, nincsenek elvárások, nem kell megfelelni másoknak. Egyedül lehetek az érzéseimmel, a gondolataimmal….és ha a festményeimmel még örömet is tudok szerezni másoknak, az nagyon jó érzés.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Valószínűleg akkor is három felé kellene, hogy „szakadjak”. 🙂 Mert szeretném a fiammal is a lehető legtöbb időt eltölteni, valamint festeni és a másik nagy szenvedélyem az olvasás se maradhatna ki.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg több megrendelésen is dolgozok….de, nemrég találtam egy gyönyörű szitakötőt az úton, szegényt vagy elütötték, vagy neki repült valaminek. Hazavittem, sajnos sejtettem, hogy nem fog sokáig élni. Róla szeretnék festeni egy mini sorozatot, valamint tőlem egy eddig idegen témával is meg akarok próbálkozni. Szentendrén jártam és az egyik lépcsősor annyira megtetszett, hogy szeretném vászonra vinni. Én általában éjszaka festek, közben zenét hallgatok. Mindig készítek vázlatot a megfestendő képről, majd csak ezután állok neki a vászonnak.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kortárs művészek közül, nagyon szeretem Marcel Witte képeit, nagy kedvencem a “Cooperation” c.képe. Az ő munkái ösztönöztek, hogy ne adjam fel azt a vágyam, hogy állatportrékat fessek.

Alphonse Mucha plakát festő képeit is nagyon szeretem, a finomságot, a színeket, a lágy vonalakat. A Boquet az egyik kedvenc képem tőle.

Nagyon nehéz 3 festőt kiemelni… de akkor az utolsó legyen Monet, nála a színhasználat az, ami rabul ejt. Kedvenc képem/képeim a vízililiomok sorozat.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Ami hozzám a legközelebb áll, az a Nyugalom a Tiszánál c. festményem. A Tiszához nagyon sok szép emlékem kötődik. Nagyon sokat jártunk oda. Emlékszem gyerekkoromban felültem a rózsaszín kis bicajomra és édesapámmal áttekertünk a Tiszához fürödni, vagy amikor a kutyánkat vittük sétálni, szaladgálni a Tisza parton. Nagyon szeretett beugrani a hűsítő vízbe, majd az összes vizet ránk rázni a bundájáról. A kisfiammal is nagyon sokat jártunk a Tiszához, szinte minden nap elmentünk arra. A Tisza illata és a madarak éneke… nekem ez jut eszembe erről a festményről, amit édesapám egyik fotójáról készítettem.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert pár hónapja úgy alakult, hogy a hobbim (festészet) a munkám lett, legalábbis a munkám egy része. A festészet mellett saját webáruházam is van, ahol kisállat felszereléseket forgalmazunk, valamint ha minden jól megy pár hónapon belül, mint kutyakozmetikus is tevékenykedni fogok.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Mindenképpen legyen figyelemfelkeltő, legyen valami, ami megfog benne, érzelmeket váltson ki. Legyen hatással az emberre.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Igen.

  • 2018 júniusában önálló kiállításom nyílt Nyíregyházán a Korzó Bevásárlóközpontban.
  • 2018 decemberében a Painter Galéria és Kulturális Események által meghirdetett „Dinamika és Dinamizmus” pályázatán bekerültem a legjobb 25 közé, így Csobbanás c. festményem kiállításra került Budapesten.
  • 2019 márciusában önálló kiállítás Záhonyban.
  • 2019 áprilisában az eReSz Kultur Pont jóvoltából meghirdetett „A tavasz illata” c. pályázaton, bekerültem a legjobb 20 közé, így „Illatos Pillanat” c. festményem kiállításra került Budapesten.
  • 2019 májusában önálló kiállításom nyílt a Várday István Városi Könyvtárban, Kisvárdán.

Aki vásárolni szeretne, a facebook oldalamon érhet el.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Személyes profilomon vagy facebook oldalamon is megtekinthetőek a festményeim.