fbpx

Mindig próbálok egy könyvet valamivel különlegessé tenni. A szerethető karakterrel, a leírásokkal, valamiféle módszerekkel.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Igyekszem felhívni a figyelmet arra, hogy a társadalomnak mennyi rétege van. Illetve mint az első regényemben is az időbeli váltogatásokkal különítem el a negatív és a pozitív oldalát a történetnek. Mindig próbálok egy könyvet valamivel különlegessé tenni. A szerethető karakterrel, a leírásokkal, valamiféle módszerekkel. Próbálok mást írni, és kitalálni, mint ami a többi abban a műfajban lévő könyvben szerepel.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

2014 óta alkotok. Egy hirtelen ötletből jött, hogy most írni szeretnék. Megtaláltam a wattpad nevű oldalt és úgy éreztem, nekem is kell alkotnom valamit. Szeretném, ha az emberek olvasnák a gondolataim, a történeteim.

Mit szeretek benne? Mindent! A más világot, amit teremtek magamnak. Azt a pár magamra szánt órát, amíg elmerülök benne, hogy napról napra azon kapom magam, hogy egy újabb fejezet részleteit rakom össze a fejembe. A karaktereimet, akik szinte már a barátaim. Illetve, amióta írok, megváltozott a mindennapi látásom. Akár egy leeső villa is teljesen más hatást kelt nálam, mint a többi családtagomnál. Nekik csak egy leeső villa, de nekem lehet épp egy szikra egy ihlethez. És a következő fejezetemben, már a főszereplőm ver le egy villát, amitől lebukik, miközben lopakodnia kellene. Illetve én nem írok le karakter leírást, vagy csak nagyon keveset és általánosat. Így az olvasó jobban a képzeletére van hagyatkozva és jobban bele tudja élni magát, hisz akit kitalál karakter őt fogja megszeretni nem pedig azt, akit én adtam neki. Tessék itt van! Ő a főszereplő kedveld meg és ennyi.  Nem! Lehet ő épp a barna hajú lányokat szereti és a szőke fiúkat. Ha azokat kedveli meg annyira, hogy izguljon, mikor veszélyben van, akkor nem szeretném elvenni tőle ezt az élményt.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Írnám a könyvem, rajzolnék hozzá illusztrációkat vagy egy nekem tetsző képet és elmennék a kutyáimmal sétálni valamerre, hogy további ihletet szerezzek és kezdhetem elölről.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő regényem egy robotikával uralt világba fogja elkalauzolni az olvasókat. Szeretek videójátékozni és van egy kimondottan kedvencem a Detroit: Become Human nevű játék. Az adta az alap ihletet, hogy én robotokat szeretnék, bár a történet kicsit sem hasonlít hozzá. Greg egy igazán kedvenc karakterem lett és sokkal emberibb, mint terveztem.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

  • Mark Lawrence:Összes könyve.-Imádom a széthullott birodalom trilógiát. Egyszerűen megfogott. Jorg bár egy negatív hős, a kedvenc regény szereplőm.
  • Becca Prior:Festett Testek-Evégett a regény végett kezdtem el én is LMBTQ írni.
  • Erin Hunter:Harcosok törzse- Kiskorom egyik meghatározó története volt.

Miatta kezdtem el naponta olvasni és megszeretni a könyveket. Emlékszem, alig vártam, hogy hazaérjek az iskolából és délután vagy este olvassam tovább Tűzszív kalandjait. Nekem ott indult minden és azokat az izgalmakkal teli órákat, semmi nem pótolhatja. Beszélő cicákról szól, gyerekeknek készült, de így felnőttfejjel elolvasva jöttem rá igazán, hogy komolyabb mondanivalója van, mint pár elejtett egér és nyávogó kismacska.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A legelső történetem, amit még wattpadon írtam. Nem lett kiadva, de nem jelenti azt, hogy a jövőben nem is fogom. Viszont abban a történetben a két főszereplőm, ha úgy nézzük az énem egyik részét tükrözték. Szeretem a természetfeletti dolgokat és az a könyv egy démon fiáról Ethanről szólt, aki a hasonló pokolbeli teremtményekkel küzdött, legjobb barátja Nicole oldalán. Egy napló volt, amiben a napi iskolás napokat írtam le kicsit fantasy formában. Akkor ezzel vezettem le a napi feszültséget és meglepően sokan szerették.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Van 3 nővérem és mind olyanok vagyunk, mint a barátok, illetve édesanyámmal is olyan viszonyban vagyok. Mindent megbeszélünk, ott vagyunk egymásnak, támogatnak és véleményezik a fejezeteim. Legidősebb nővérem a leghűségesebb olvasom. Illetve a borítóm tervezője és elkészítője Kiss Kira a legjobb barátnőm és pár mondatból már tudja is, hogy mit szeretnék. Nagyon ügyes lány és csodálatos lelke is van hozzá.
A kutyusaim az igazi lelki segítőim, imádom velük tölteni az időm. Tanítani őket, és minden titkomat elmondani nekik. Mert tudom, hogy náluk biztonságban van és nem adják tovább senkinek.
Szeretek rajzolni az írás mellett. Újabban a portré rajzolással próbálkozom. Digitális és fizikai rajzolással. is. Mellette a különféle informatikai programokat fedezem fel és autodidakta módon fúrom bele magam az online világba.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Szerintem a legfontosabb a főszereplő, hogy megfogja az embert és azonosuljon vele. Továbbá a történet. Legyen egyedi, fordulatos és olyan, ami vagy kíváncsisággal tölti meg az olvasót, kérdéseket vet elé vagy a fantáziáját dolgoztatja meg teljesen. Az sem baj, ha sokkolja néha az embert olvasás közben és megbotránkoztatja, hisz ez fent tartja az élményt, hogy tovább olvassa és a kérdést, hogy a slamasztikából, hogy kerül ki a szeretett karakter.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Nem volt eddig kiállításom. Minden könyvem az Ágenda Kiadó oldalán és a partner oldalaknál érhető el. 

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!