fbpx

A versekben nagyon jól ki lehet fejezni az érzelmeinket, a regényekben pedig a szárnyaló fantáziánkat. Szegényebbek lennénk lelkileg, ha ezt nem tehetnénk meg.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Erre egyértelműen azt mondhatom, hogy a fantáziám játéka, hogy nem szabok neki határokat.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyermekkoromban néhány versikével, ahogy azt már fentebb is említettem. A versekben nagyon jól ki lehet fejezni az érzelmeinket, a regényekben pedig a szárnyaló fantáziánkat. Szegényebbek lennénk lelkileg, ha ezt nem tehetnénk meg.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Ezen még nem gondolkodtam, de lennének ötleteim az egzotikus tájak bejárásától, a misztikus világ felfedezésén keresztül a tengerparti írásig.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Amin jelenleg dolgozom, az egy félig e világra, félig fantázia világra épülő fantasy. A való világ mindennapjai teszik egy picit hihetővé a bele épülő mesét. Sajnos már régóta ügyködöm rajta, a munkám nem teszi lehetővé a folyamatos írást, a 24 vagy 36 órás szolgálat szellemileg is rettentő fárasztó és nem csak fizikailag. De minden nap gondolkodom rajta, ha ötletem támad lejegyzem.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

A három kedvenc íróm és műveik:

  • Mika Waltari, Szinuhe
  • Rejtő Jenő – összes
  • Leon Uris – Az ország titka

Kedvenc költőim:

Walt Whitman Song of myself, Váci Mihály Százhuszat verő szív, és itt hagy említsem meg kedvenc zeneszerző/dalszöveg írómat, kinek művei képesek megihletni, Tuomas Holopainen a Nightwish zenekar billentyűse, zeneszerzője, szövegírója.

Kedvenc festményeim:

  • Hugo Simberg Sebesült angyal
  • Britta Seifert Hóbagoly
  • valamint Zsolt Miklós festményei.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Van egy könyvre való versem, Tabula Rasa címmel, annak volt egy korábbi munkacíme Felhőkön Táncoló címmel, elsősorban ezt emelném ki, illetve írtam négy mesét a közelmúltban, őket is nagyon kedvelem, különösen, hogy egy ismerősöm 4 éves pici lánya imádja hallgatni, amikor az anyukája felolvassa őket. De persze amit a legjobban imádok, az a regény, amin éppen dolgozom. (Ennek már a folytatását is tervbe vettem, arra is van ötletem).

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Nagy rajongója vagyok két finn rockzenekarnak, ezek hazai rajongói klubját én alapítottam, illetve vezetem. Büszke vagyok arra, hogy fantasztikus embereket ismerhettem meg általuk, akikkel összejárunk szórakozni, és jótékonykodunk is. Tavaly előtt például Joulupukkit a finn mikulást hoztuk el Kecskemétre több száz gyermek örömére, de a korábbi években is szerveztünk utakat hozzá, Budapestre. Ez volt a hab a tortán, hiszen más jótékonysági dolgokat is szerveztem/szerveztünk. Mindezt a semmiből teremtettük elő.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

A színes dolgokat kedvelem a műalkotásokban, legyen az írás vagy festmény. Nehéz meghatározni, hogy mi az, ami megragad bennük, hiszen hangulat kérdése is, szeretem a meglepő, fordulatos dolgokat, a humort.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Sajnos sehol sem láthatóak, még nem jelent meg egy művem sem.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!

Bár túl sok dolgot még nem raktam fel rá, és korábban pankrátor manager oldalam volt, azért létezik egy George Liberty néven jegyzett facebook oldal: