fbpx

Gyerekkorom óta rajzolok. Húsz éves koromtól reklámokat festettem, majd pár év múlva készítettem első olajképeimet.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Talán az egyedibb stílusom miatt lesznek különlegesek az alkotásaim, magamtól tanultam, lendületesek a képeim, nehéz türelmesnek lennem.  Természetesen törekszem rá, e kettő vívódása visz új dolgok felé. A pasztell és az olaj technikát felváltva használom.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyerekkorom óta rajzolok. Húsz éves koromtól reklámokat festettem, majd pár év múlva készítettem első olajképeimet. Imádok festeni, megtalálni önmagam a festészeten keresztül, új dolgok megismerése, anyagok, technikák; az érzéseim használatával papírra, vászonra vetni olyan alkotásokat, melyekkel –bízom benne- tudok adni másoknak.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Reggel korán kelni, hosszan kávézni, majd festeni, rajzolni, tanulni, tanítani szeretnék és természetesen a családommal lenni. 

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Egy balatoni olajfestményen dolgozom. De mindig a pillanat határoz meg, mikor krétát vagy ecsetet veszek a kezembe.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Nehéz kiragadni kedvencet, Munkácsy Mihály, Paál László mellett Claude Monet, Edgar Degas pasztell képei, Salvador Dalí munkái megérintenek. A kortárs művészek képeit követem, figyelem és nagyon sok impulzus ér, amit használok. Pósa Ede, Tarcsay Béla pasztell képei fontosak számomra.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Mindig az a kép áll a legközelebb a szívemhez, amelyiken dolgozom….próbálom ezt megélni. Talán a pasztell képeim: lendületesen felvázolt a téma számomra leegyszerűsített lényegét visszaadó alkotások.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Érdemes tudni rólam, hogy festek és festészettel komoly terveim vannak, a művészeten keresztül szeretném az élet más területein megvalósítani az álmaim. Tanítani, segíteni szeretnék….

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Egy műalkotást a befogadók visszacsatolása határoz meg. Soha nem lehet öncélú, azért alkot egy művész, hogy közöljön, adjon vele másoknak. Egy képet nem az alkotónak kell megértetni a nézővel. Úgy gondolom fontos, hogy az alkotás kiragadja a szemlélőt a mindennapokból és mindezzel örömet okoz.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Több kiállításom volt, többek között:

Keszthely (Balaton Színház, Balatoni Múzeum, Fejér György Könyvtár); Balatonfüred, Kaposvár, Szolnok, Gyenesdiás, Zalaszentgrót, Örvényes, Balatonmáriafürdő, Nagykanizsa, Budapest….csoportos: Ajka (országos tárlat), Budapest, Győr, Rezi, Keszthely.  Festményt vásárolni természetesen lehet, az otthonomban vagy kihelyezett tárlaton előzetes egyeztetés után.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!