fbpx

1979-ben festettem először olajjal, 1992-óta ez a hivatásom. Azóta festményeim eladásából, restaurálásból, tanításból, képek szakértéséből élek.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Az utóbbi pár évben készült alkotásaimban talán az a különleges, hogy az ábrázolás két végpontján lévő technikát vegyítem. A gyermeki zsírkrétarajz és a fotó realista megjelenítés egy képen ,izgalmas, egyedi kifejezési módra ad lehetőséget.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

1979-ben festettem először olajjal, 1992-óta ez a hivatásom. Azóta festményeim eladásából, restaurálásból, tanításból, képek szakértéséből élek. Ez az életem. A mindenem.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Délelőtt festenék a Brooklyn-híd tövében, majd a Central parkban nézegetném a mókusokat, egy könyvvel a kezemben, miközben a párom a fejét a vállamra hajtja.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Több képterv is van a fejemben. Leginkább most egy szakrális, monumentális kép megfestése foglalkoztat. A gondolat megszületése gyors volt és, ha az időm is engedi, akkor a kép megszületése is az lesz, mert a sok év festés komoly rutint adott.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Jan van Eyck Arnolfini házaspárja, Id.Pieter Bruegel bármely képe, Caravaggio bármely alkotása, Raffaello Athéni iskolája, Canaletto bármelyik képe, J.Pollock bármelyik képe…,- hosszú lenne fölsorolni az összeset.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Nagyon nehéz kérdés, hiszen több, mint 3000 festményen vagyok “túl”. Igazi kedvenc nincs is, de talán,- A csók c. amit az egyik főművemnek tartok. Talán így még nem ábrázolta senki ezt a gyönyörű “aktust”.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Csodálatos életem volt, van, ami nem jelenti azt persze, hogy ne lettek volna nehéz időszakaim. Fantasztikus szüleim voltak, remek testvéreim, három csodás, tehetséges gyermekem, unokám. Az a munkám, ami a szerelmem. Kell ennél több?

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Nehéz röviden válaszolni erre a kérdésre. Én nem szeretem azokat a festményeket,- bár létüket elfogadom – melyek nem narratívak, vagyis “ nem szólnak semmiről”…., miközben persze én is sok “dekorációs” képet festettem. Számomra a jó kép “közöl” valamit, egyedi és kimagasló technikai színvonalon van elkészítve.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Igen. Több egyéni és csoportos tárlaton vettem részt.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!