fbpx

Meséim a fiatalabb korosztályt célozzák meg, az óvodás és kisiskolás korosztályt. Hiszen ebben a korban, mint a szivacs úgy isszák, úgy szomjazzák a tudást.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Meséim a fiatalabb korosztályt célozzák meg, az óvodás és kisiskolás korosztályt. Hiszen ebben a korban, mint a szivacs úgy isszák, úgy szomjazzák a tudást. Megjelent könyveimben többféle mese közül válogathat az olvasó, a hallgató. Némely mesém a gyermekek fejébe látva született, némely egyesszám első személyben íródott. A mesék végén kérdések segítik a visszacsatolást. Ettől tartom másnak, különlegesnek. Meséim rövidek, könnyen érthetőek. Szereplői állatok, akikkel a gyermekek könnyen tudnak azonosulni. Illemtudó mesekönyvem címét olvasva már tudható is, hogy miről is szól valójában. Erre épül a második könyvem a Bummbele nyuszicsalád kalandjai 1 is (szeptembertől- januárig). Eme alapvető fontosságú témák kiegészültek szintén egy nagyon fontos dologgal, a hagyományainkkal, hisz úgy gondolom, hogy őriznünk kell kincsünket, a gyökereinket. Ezen kívül még számos mesém van: pl. tündérmesék is, amiket én is nagyon szerettem gyermekkoromban.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyermekkoromban szerettem meg a meséket. Mióta megtanultam olvasni, amikor csak tehetem, olvasok, mert olvasni jó, kikapcsol, szórakoztat. Kedvenc költőm: Petőfi Sándor. Ezért írok én is 2016 óta. Verseim felnőttekhez, illetve gyerekekhez is születtek. Felnőttekhez írt alkotásaim leginkább a természetről szólnak. Hisz a természet szép, gyönyörű, egy csoda.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Kimennék a természetbe, leülnék egy padra és egész álló nap gyönyörködnék benne.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Már elkészült, most az illusztrátornál van. Bummbele nyuszicsalád kalandjai 2. Az előző folytatása (februártól- augusztusig).

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Dallos Sándor: A nap szerelmese és az Aranyecset, Jack London: A vadon szava

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Gani Zsuzsanna: Ahol a boldogság kék madara c. versem áll szívemhez legközelebb. Ezt az első verseim közt írtam.

Ezt írta róla egy másik szerző Locoen: „Csodálatosan szép, leírásban rendkívül színes és gazdag természet- és pillanatéltető mű, lágy, kellemmel teli dinamikával, magával ragadó, pátoszt teremtő atmoszférával, nagyon szép alliterációkkal, remek szimbolikával. Lélekből gratulálok alkotásodhoz, kedves Zsuzsa! Egy vegytiszta, hatalmas dózisú szeretetcsomag, életjobbító a műved:)! Annyira kiérződik belőle a nemes lélek, és annak példás indíttatása, tisztára való törekvése, hogy szinte beszippantja az olvasót. Hiteles, giccs nélküli sorok, és kreatív és szép szimbólum. A kék madár mintha az Égbe vágyó, ott szárnyaló lelket festené meg, miközben a természet festői pillanatait éli meg.”

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Egyszerű ember vagyok, aki még mindig hisz abban, hogy közös erővel, odafigyeléssel, magunkban való rendet tevéssel minden jobb és szebb lehet.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Olvasva, hallgatva, nézve valami plusz miatt megakadjon rajta, elidőzzön rajta az ember szeme, gondolata.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Volt már kiállításom: Törökbálinton, az Munkácsy Mihály Művelődési Házban (többek között Illemtudó mesék c. könyvemből), illetve megjelent könyveimből dedikálásaim.

Igen, vásárolhatók a megjelent két könyvem a neten is.

Több művem jelent meg antológiákban, folyóiratokban, egyéb kiadványokban.

Ezen kívül a verseim Poet, Napkorong, Napvilág Íróklub csoportban is megtekinthető.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!