fbpx

Belső erő, kitartás, művészet szükségeltetik ebben a sokszor embertelen világban kifejezni és írni az emberségről.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Nem kell, hogy különlegesek legyenek a műveim. Jól érzem magam abban, amit csinálok.Pl. amikor írok vagy amikor a meséimet elviszem személyesen a gyerekekhez, én olvasom el, óvodákban, iskolákban, kórházakban, könyvtárakban. Az átélt, megtapasztalt élménytől, lelki tartalomtól más a hatás, de minden ember különleges, egyedi valamiben. Az, hogy kire hogyan hatnak az írásaim, az adott személy lelki állapotától, korától is függ.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Alkotok, mióta megszülettem. Mikor még nem tanultam meg írni, kifejeztem magam mozdulattal, mimikával, szóval, csak később írással.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Többször csinálok magamnak ilyen napot. Hangulattól, lelkiállapottól függ, hogy hogyan töltöm el. Mikor először olvastam el ezt a kérdést, a következőket éreztem: Szeretkeznék a szerelmemmel, ennék egy finom ételt egy étteremben, innék egy pohár bort. Sétálgatnék a természetben, csodálnám a fákat, eget, földet, tavat, madarakat. Mondanék egy imát az utamba kerülő kápolnánál vagy keresztnél (mert ilyen mindig van), énekelnék, megnézném a naplementét. Hazaérve mindezért hálát adnék! 

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

A következő alkotásom nincs megtervezve, milyen lesz. Amiket írok, nem biztos, hogy megosztom másokkal. Van, amit csak anyukám ismer, van, amit csak a testvérem és így tovább, mert személyesen csak hozzájuk szól. A folyamata úgy zajlik, hogy bensőséges és átszellemült, ihletett vagyok egyedül az otthonomban. Először papírra írok, aztán ahová és akinek szánom, úgy tovább.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Kedvenceim:

  • Antoine De Saint-Exupéry A kis herceg
  • O. Henry Lisbeth Zwerger: A háromkirályok ajándéka
  • Müller Péter:JI-KING

Versek: még ovis koromból, nem tudom ki költötte, de máig bármikor elmondom:

” A napsugár énreám nemcsak délben árad.
Munka után jó anyám megjön, kicsit fáradt.
De szemében láthatom: nap süt, mint az égen.
Édesanyám, szép Napom!
Ragyogj soká nékem!”

  • Második:Ősi ír áldás- Építs egy jobb világot
  • Harmadik: Vörösmarty Mihály: Szózat

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Mesés mesék című könyvem. Az első művem, amit kiadattam. 17 rövid történet, egyenként illusztrálva. Benne van átélt, elképzelt érzelem, cselekedet. A nagymamám ajánlásával, megköszönve a szüleimnek, hogy létrejöhetett. 

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Amit érdemes tudni rólam: kitárulkozni úgy, hogy maradjon bennem titok, megjelentetni írásban gondolatokat, érzéseket, nem megfelelni másoknak, hanem önmagam megélni, tetszhet vagy nem tetszhet, lehet szeretni vagy nem, sőt kritizálni. Bárhogy van, adtam magamból másoknak, akik olvassák és akiknek mesélnek. Belső erő, kitartás, művészet szükségeltetik ebben a sokszor embertelen világban kifejezni és írni az emberségről.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

A jó műalkotás: mindenkinek más. Hiba, hogy a “nagy” írók, költők, festők “senkik” voltak, amíg éltek, aztán halálukban felértékelődnek. Ha akkor és ott, amikor látom, hallom, olvasom hatással van rám, az jó alkotás.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Igen, három könyvem vásárolható. A könyvesboltokban, interneten, a kiadótól, tőlem.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!