fbpx

Gyerekkorom óta írok verseket. Az önkifejezés miatt kezdtem el. Valahogy a rímelés jobban ment, mint a naplóírás.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Szerintem minden művész alkotását az teszi különlegessé, hogy benne van szíve lelke. Minden mű megalkotása alkalmával a művész maga is kicsit benne van.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Gyerekkorom óta írok verseket. Az önkifejezés miatt kezdtem el. Valahogy a rímelés jobban ment, mint a naplóírás. Hogy mit szeretek benne? Hát ezt nem tudom megmondani. Ez kicsit olyan, mint mikor az ember megtalálja az igazi szerelmet. Az az igazi szeretet, amikor nem tudod megmagyarázni, hogy miért, csak szereted. Önmaga miatt, önmagáért. Azért mert ő, Ő. Szeretem a jó rímeket, a ritmusos verseket, de mostanában megszerettem a japán költészetet is. Szeretem, ha úgy fejezhetem ki magam, hogy nem teregetem ki közben az életemet.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Hát jelen helyzetben a páromnak szentelném, mivel sajnos a megélhetés miatt keveset vagyunk együtt, de ezen kívül nagyon szeretek olvasni is. Volt olyan vers is, amit egy könyv hatására sikerült befejeznem. De nagyon szeretek zenét hallgatni is. A zene is nagyon sokat segít a verseim megírásában, úgy hogy az is nagyon fontos számomra. De nem csak versírás szempontjából. Háát…..összességében zene olvasás és írás töltené ki azt a napot, amit arra használhatnék, amire szeretnék.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Nos, a most következő versem arról szól, hogy akármilyen ember is vagyok sokak szemében, én igyekszek mindenkiért odatenni magam, csak ezt sokan nem értékelik. Röviden az elfogadás. Az alkotás folyamata főleg tapasztalatokból, élményekből, érzésekből, tevődik össze. Az ezt megelőző pl egy fontos témával kapcsolatos vers volt. Azt, a párom munkájáról írtam. A közhasznúak – ról.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

Igazából nincs kedvenc költőm. Minden költőtől van olyan vers, amit szeretek. Mondjuk a Weöres Sándor Énhasadás című verse, na, az kedvencem, de szoktam olvasni József Attilától is.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

Az az érdekes, hogy olyan versek állnak a szívemhez közel, amik másoknak nem, vagy csak átalakítva tetszenek. Az egyik büszkeségem a teremtettem című versem volt, amit mentorom tanácsára átalakítottam, és kiderült, hogy az a verzió jobb lett, mint az eredeti. Nekem az eredeti ritmusa fogalmazása jobban tetszett, de úgy voltam vele, hogy fejlődni szeretnék. A most nemrég elkészült versem meg úgy látom, nekem jobban tetszik, mint a közönségnek. Egy megosztást kapott, de nem azt az aktivitást kaptam, amit vártam. Pedig tartalmilag nagyon fontos szerepe van. A közhasznú dolgozók szörnyű helyzetére szerettem volna felhívni vele a figyelmet, hogy ugyan olyan fontos munkát végeznek, mint bárki, ugyanannyi munkával, és még sincsenek megbecsülve. Hogy az 54 ezer forintos”fizetés” és az őket kihasználó munkáltatók felháborítóak. Lehet, kicsit átszerkesztem majd ezt a verset.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Szeretem az állatokat és a környezetet. A természetet. Fontosnak tartom az állatok és a környezet védelmét. Szeretem, ha emberségesek az emberek. Az olyanokat, akik a szívükkel is látnak és a lelkükkel is éreznek. Nem bírom az igazságtalanságot a kizsákmányoló gazdag elnyomást. Ezt a kormányt. Mindent, amit ez a kormány képvisel.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Hát elsősorban szívvel lélekkel kell készülnie. Ha bele adod önmagadat. Írás esetén nagyon fontos hogy sokat olvasson az ember. Az egyébként is nagyon jó dolog, élmény dús tanít és szórakoztat, de nekem segített pl. a versírásban is. Ugyan ez a zene. Egy olyan zene, amit nagyon szeretek, függően attól, hogy milyen a hangulatom nagyon sokat tud segíteni. Hogy ez hogy jön a kérdéshez? A lelket megmozgatja. Az a mű, amit lelkünkkel látunk és érezzük,(elképzeljük lelki szemeink előtt) mélyebb nyomot hagy a közönség szívében. Mert azt olyan, mintha át is éltük volna azt, amiről az alkotás szól. Persze vannak valós helyzetek is. Na és persze nyilván nagyon fontos az is hogy legyen az embernek érzéke ahhoz, amit csinál. Mert hiába is szeretek én horror novellákat írni, ha az írás nem az én asztalom. Nincs érzékem hozzá. Egyébként már próbálkoztam a novella írásával, több alkalommal is, de nekem az nem megy.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

Sajnos még nincs kiadott kötetem. Nagyon sok versem elveszett az egyik költözésem alkalmával. Pedig azok közt is voltak nagyon jó versek.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!