fbpx

Balladákat, legendákat verses feldolgozásban írok. Különlegességem talán egyedi világomból származik.

1. Mi az, ami szerinted különlegessé teszi a műveidet?

Műveim a jelenben íródnak, de valami ősi erő hatására a magyar őstörténet után kutatva elkezdtem írni, ősi tüzet ébresztő verseket. Balladákat, legendákat verses feldolgozásban írok. Különlegességem talán egyedi világomból származik.

2. Mióta alkotsz és miért kezdted el? Mit szeretsz benne?

Közel 10 éve írok verseket, mindenféle témában. Az életben sok minden hatással van rám és elég érzékeny embernek vallom magam. Nagy kedvelője vagyok a természetnek. Az évszakok színei, fényei és hangulatai ihletem tárgya. Az őszi táj szerelmese vagyok, egy rozsdaszínű erdő látványa maga a csoda számomra. Mindezek mellett maga az ember….kinek élettörténete is felkelti a figyelmem.

3. Milyen lenne egy napod, ha csak és kizárólag azt tehetnéd, amit csak akarsz?

Ha lenne egy olyan nap, amikor azt csinálnék, amit szeretnék, akkor elutaznék olyan helyre, ahol még sosem jártam. Érdekes kultúrájú emberek közé.

4. Miről szól a következő regényed/novellád/versed/képed és miként zajlik az alkotás folyamata?

Jelenleg az Attila eposzt fejeztem be. Attila király életéről írtam egy elbeszélő költeményt. Számomra érdekes volt a mű megírása. Az ősök világába visszatérni és azt feleleveníteni. Nagy élmény volt.

5. Melyik a három kedvenc regényed/versed/festményed és kik alkották azokat?

A festészet is nagy hatással van rám. A festmények rabja vagyok. Kedvencem Munkácsy Mihály Trilógia.

6. Melyik munkád áll a legközelebb a szívedhez? Írj valamit róla!

A saját verseim mind közel állnak hozzám, mert mindegyik én vagyok. Bár vannak melankolikus verseim is, de azok a versek is egy korszakot jelölnek az életemben.

7. Mit érdemes tudni rólad? Mi az, ami érdekelhetné az embereket?

Szeretem a csendet, olyankor alkotok. Sosem érzem magányosnak magam, mert velem van a költészet. Lefoglal, kikapcsol és szórakoztat.

8. Szerinted, mi egy jó műalkotás (könyv, vers, festmény, szobor) ismérve? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen?

Az gondolom, hiszem és vallom, hogy a szeretet a legfontosabb dolog. Legyen az író, költő, festő stb, az alkotása, annak szívből kell jönnie és így tovább adni.

9. Volt már kiállításod? Vásárolhatók valahol a munkáid?

2019.novemberében jelent meg a Retel és Hunorka című szerelmes elbeszélő költemény, melyet társ szerzőmmel közösen írtunk. A könyv a Líra boltjaiban kapható.

10. Hol lehet megtekinteni az alkotásaid? Van weboldalad, Facebook oldalad? Add meg itt a linkjét!